Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 28.7.2016 07:00

Gospel Riders murtaa epäuskon muureja

Gospel Riders -moottoripyöräkerhossa yhdistyvät kristillinen usko ja moottoripyöräily. Ajoliivien kerhotunnuksessaristi ja orjantappurakruunu kertovat näkyvästi, kenen omia kerholaiset ovat. (Kuva: Reijo Ruotsalainen)Punaiset viirit liehuvat ja moottorit jyrisevät, kun motoristiletka kääntyy torille. Kypärät riisuttuaan ja paikallisia tervehdittyään joukko kiiruhtaa purkamaan varusteita huoltoautosta. Pian mainokset ja banderollit on viritelty näkyville, esittelypöydälle kannettu monenlaista materiaalia annettavaksi ja myytäväksi, mikrofonit äänentoistoineen saatu toimimaan ja ensimmäinen hengellinen laulu soi yli toriaukean. 

Menossa on yhteiskristillisen Gospel Riders -moottoripyöräkerhon 7xSF-kiertue, Yksi Tie – En Väg, joka lähti liikkeelle juhannuksena Keuruun Juhannuskonferenssista konferenssiväen siunausten saattelemana. 

Jo viitenä peräkkäisenä kesänä Gospel Riders -motoristit ovat järjestäneet yhdessä eri kristillisten paikallisseurakuntien kanssa toritapahtumia sekä muita ulkoilmatilaisuuksia julkisilla paikoilla. 

Tänä kesänä Suomea kiersi viisi ryhmää ja yhteensä kymmeniä moottoripyöriä, jotka vierailivat yli sadalla paikkakunnalla viemässä sanomaa hänestä, joka sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” 

Uutuutena mukana oli ensimmäistä kertaa ruotsinkielinen ryhmä, jonka ajoreitti ulottui Ahvenanmaalle asti. Uutta oli myös se, että Pohjanmaalla kuuluvan Järviradion aalloilla kuultiin kiertueelta suoria lähetyksiä kolmesti viikossa. 


Riemukkaita jälleenäkemisiä 

7xSF-kiertueen koordinaattorin Reijo Ruotsalaisen mukaan kiertueet ovat osoittaneet, että moottoripyörät ovat yksi Taivaan Isän keinoista vetää ihmisiä puoleensa. 

Kolmen viikon aikana reilusti yli sata ihmistä halusi rukoilla syntisen rukouksen ja tunnusti Jeesuksen Herrakseen. Jotkut aiemmin uskossa olleet palasivat takaisin kotiin Isän luo, toisten sydämiin jäi siemen itämään. Oli niitä, jotka vapautuivat monenlaisista siteistä, ja katse kirkastui ilosta. 

Kiertueen kohokohtiin lukeutuivat myös aiempien vuosien kiertueilla uskoon tulleiden tapaamiset. Kiitos nousee sydämestä Jumalalle sekä varjeluksesta että muista siunauksista.

– Siunaus, jonka saimme Juhannuskonferenssissa, kantoi meitä koko ajan, Reijo Ruotsalainen toteaa. 

Ryhmäläiset huomasivat jälleen isoja eroja paikkakuntien vä- lillä siinä, kuinka avoimia ihmiset ovat uskonasioille. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla ilmapiiri oli jälleen hyvin avoin. 

– Siellä missä paikalliset seurakunnat tekevät säännöllistä yhteistyötä ja järjestävät kiertueen kampanjatilaisuuden yhdessä, ihmiset jäävät useammin kuuntelemaan ja alkavat keskustella. 

– Ikävämpi ihmisten tapaamisissa esille nouseva ilmiö on uuspakanuuden kannatuksen nousu suomalaisessa yhteiskunnassa. Samoin on selkeästi havaittavissa, että monet vanhemmat eivät salli lastensa ottaa vasta kristillistä lastenmateriaalia, Ruotsalainen suree. 

Ensi vuonna 7xSF-kiertue on tarkoitus toteuttaa kuudella motoristiryhmällä ja vuonna 2018 seitsemällä. 

Reijo Ruotsalainen haastaa seurakuntia mukaan tulevien vuosien kiertueelle. Seurakunnat voivat paitsi järjestää ulkoilmatilaisuuksia paikkakunnallaan, myös majoittaa motoristeja, tukea taloudellisesti ja rukoilla.

gospelriders.fi


Pike Saarinen, Heikki Salmela


Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!