Maanantai 18. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Eetu, Edvard
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Gazalaiskristittyjä Jerusalemin pääsiäisjuhlilla

Aiempina vuosina gazalaiskristityille on myönnetty matkustuslupia satunnaisesti. Kuva Jerusalemista pääsiäiseltä 2011.Israel päästi tänä vuonna noin 850 gazalaiskristittyä viettämään pääsiäistä Jerusalemiin. Asiasta uutisoivan The Christian Postin mukaan tapaus on historiallinen.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin suuri määrä gazalaiskristittyjä saa luvan matkustaa Länsirannalle ja Jerusalemiin, lehden siteeraama palestiinalaishallinnon edustaja Muhammead al-Maqadma toteaa.

Jerusalemin latinalaisen patriarkaatin kirkkoherran Jamal Khaderin mukaan aiempina vuosina gazalaiskristityille on myönnetty matkustuslupia satunnaisesti.

– Ja mikäli koko perhe ei ole saanut lupaa, he eivät ole voineet tulla. Voisitko kuvitella, että osa perheenjäsenistä tulisi juhlimaan Jerusalemiin ja jättäisi muun perheen kotiin? Se ei kuulu perinteisiimme, me juhlimme yhdessä, Khader kertoo.

Parin vuoden takaisen selvityksen perusteella Gazassa arvioidaan elävän enää alle 1 500 kristillisiin kirkkoihin kuuluvaa. Suurin osa heistä on ortodokseja ja katolilaisia, mutta alueella sinnittelee myös pieni baptistiyhteisö


Heikki Salmela

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!