Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 8.3.2017 09:12

Floridassa tehtiin sovinto

Toissasunnuntaisessa juhlatilaisuudessa oli monta koskettavaa hetkeä. Kuva: Rodney PaavolaSuurten vetten takaa kuuluu hyviä uutisia: Lake Worthin Kotikirkolla vietettiin sovinnon juhlaa sunnuntaina 26. helmikuuta.

Tilaisuudessa juhlittiin kahden paikkakunnalla toimivan suomenkielisen helluntaiyhteisön, Kotikirkon ja Suomisolun, välille syntynyttä sopua, jossa keskeisenä teemana on ollut anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen.

Parkkipaikat pullistelivat autoja ja osa autoista jouduttiin ajamaan nurmikolle. Kirkko täyttyi ääriään myöten, ja penkeissä kuiskittiin, että viimeksi näin paljon on väkeä ollut vain Pohjois-Amerikan suomenkielisten helluntaiseurakuntien Talvipäivillä.

Jopa Kanadasta asti oli perhekuntina lähdetty todistamaan suurta ilonaihetta. Käynnissä on monella tapaa rohkaiseva muutosprosessi.

Meneillään olevan muutoksen yhteydessä Kotikirkon (engl. All Nations Church) suomalaistyön vastaavaksi pastoriksi on nimetty Marko Mesiäislehto, joka toimi viime kesästä asti Suomisolun työntekijänä. Tehtävä Kotikirkon pastorina on toistaiseksi määräaikainen.

Esirukoukset on kuultu

Viimeinen Suomisolun tilaisuus pidettiin paikallisen Trinity-kirkon tiloissa 19. helmikuuta. Marko Mesiäislehdon johdolla käytiin taustaneuvotteluja ja ratkottiin ristiriitoja sovinnon aikaansaamiseksi.

Juhlissa ristiriitoihin ei haluttu palata, vaan asiat on selvitetty perinpohjaisissa keskusteluissa jo useamman kuukauden aikana. Toiminta jatkuu nyt Kotikirkolla yhteisön toimivan johdon alaisuudessa.

– Taustalla käydyn neuvotteluprosessin aikana olemme kokeneet Jumalan ihmeellistä apua. Uskon, että monet esirukoukset Suomessa ja ympäri maailmaa on kuultu. Haluamme antaa kaikesta kiitoksen ja kunnian Jumalalle, Mesiäislehto toteaa.

Varsinainen julkilausuma yhdistymisestä ja tulevaisuuden suunnitelmista on tarkoitus julkaista kevään aikana. Mesiäslehdon mukaan olennaisinta neuvotteluille ei ole ollut oikeassa oleminen vaan asioiden johdonmukainen läpikäynti ja anteeksiantamus. Tilanteeseen on liittynyt luonnollisesti kysymyksiä ja pelkoja, mutta rukoilevat ihmiset molemmissa ryhmissä ovat uskaltaneet kaikessa päätöksenteossa laittaa luottamuksensa Jumalan apuun.

– Yhdessä mennään eteenpäin, eikä kenenkään tarvitse jäädä yksin, Mesiäislehto uskoo.

Tunteikas juhla

Sovinnon juhlan keskeisin viesti oli uskovien yhteyden raamatullinen perusta. Juhlapuheen piti Kotikirkon työntekijätiimiin lukeutuva teologian tohtori Esa Autero. Puheessaan hän painotti, että Jeesuksen opetuksissa sovinto kuuluu kaikista tärkeimpien asioiden joukkoon; se on jopa tärkeämpi kuin rukous, jumalanpalvelus ja henkilahjat.

– Meille on annettu anteeksi, ja siksi meidänkin on annettava anteeksi, Autero muistutti.

Juhlapuhetta edelsivät koskettavat puheenvuorot, joissa molempien yhteisöjen edustajat, Suomisolun Jorma Puranen ja Kotikirkon Esa Autero, esittivät tunteikkaat anteeksipyynnöt ja kertoivat samalla kokemuksiaan taustalla käydystä eheytymisprosessista.

Juhlan koskettavin hetki nähtiin, kun ennen juhlapuhetta yhteisöjen edustajat kättelivät julkisen sovinnon merkiksi.

Yhteyden merkiksi juhlassa oli myös yhdistetty musiikkiryhmä Suomisolusta ja Kotikirkosta. Kanadan veljespiirin tervehdyksen juhlaan toi Paavo Korpela. Tilaisuus päättyi juhlakahveihin, halauksiin ja iloiseen puheensorinaan. Kenelläkään ei ollut kiire kotiin.

Kotikirkko järjestää sekä suomen- että englanninkielistä toimintaa. Omien tilaisuuksien lisäksi suomenkieliset helluntaiuskovat ovat mukana alueen kolmannen suomalaisyhteisön, St. Andrew’n luterilaisen Suomikirkon, tiloissa järjestetyissä yhteiskristillisissä Musiikin ja Sanan illoissa.

Floridassa asuu vakituisesti arviolta noin 10 000 suomalaistaustaista henkilöä, ja lisäksi alueelle muuttaa talvisin tuhansia suomalaisia ”lumilintuja” eripituisiksi ajoiksi. Lake Worth ja naapurikaupunki Lantana muodostavat osavaltion tärkeimmän suomalaiskeskittymän.
Jyrki Palmi

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!