Lauantai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 1.9.2020 14:04

Fidan johtoon uusia nimiä

Fidan toimisto sijaitsee Tulppatiellä Helsingissä. (Fida)

Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola on tyytyväinen. Vaikka järjestön johdosta on hiljattain lähtenyt kokeneita ammattilaisia, heidän tilalleen on saatu rekrytoitua pitkän linjan osaajia.

– Olen kiitollinen siitä, että löysimme nämä kutsumustietoiset huippuammattilaiset, Hakola kertoo.

 

Elokuussa Itä-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian aluejohtajana aloitti aiemmin kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkönä toiminut Anne Haverinen. Alueen edellinen johtaja Daniel Lepojärvi siirtyi Kanadan Helluntaikirkon avustusjärjestö Erdoon.

 

Anne Haverinen on työskennellyt Fidassa 12 vuotta. Niistä puolet hän vietti miehensä Jounin kanssa kehitysyhteistyössä Jordaniassa. Haverinen työskenteli välissä myös Suomen Pipliaseurassa. Muutama vuosi sitten hän palasi Fidaan. Nyt edessä on laaja työkenttä.

 

– Edeltäjäni ovat tehneet hyvää työtä: kumppanuutta, tiimityötä ja rakenteita on kehitetty määrätietoisesti, Anne Haverinen sanoo.

 

– Omalta osaltani pyrin edistämään jokaisen työntekijän kutsumuksen ja parhaan potentiaalin toteutumista sekä kotimaan seurakuntien lähetysnäyn toteutumista.

Anne Haverinen mainitsee akuuttina haasteena koronapandemian, jonka seurauksena hän ja muu Fidan aluejohto toimii nyt Suomesta käsin.

 

– Tarvitsemme luovuutta, jotta voimme tukea maita koronasta toipumisessa. Uudistuvuus on vähintään yhtä tärkeää tämän päivän lähetystyössä, jotta teemme oikeita asioita oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan. Tärkeimpänä näen kumppanuuden vaalimisen alueen kirkkojen kanssa.

 

 

Kehitysyhteistyön ohjelmapäällikön tehtävään, luotsaamaan 16 maassa toimivan ohjelman suunnittelua ja raportointia, astui Maikki Kuittinen. Aiemmin 13 vuotta Fidassa työskennellyt Kuittinen ehti välissä olla seitsemän vuotta muualla.

 

– Oli kiva tulla takaisin! Fida on kehittynyt organisaationa ja terävöittänyt missiotaan, väki on motivoitunutta ja innostunutta. On hienoa kuulua porukkaan, Kuittinen sanoo.

 

Fidan hallintojohtajan Soili Hyvösen jäädessä opintovapaalle on hallintojohtajan sijaisena aloittanut Anna Eronen. Hän on työskennellyt Fidassa 11 vuotta raportoinnin ja talouden tehtävissä.

 

 

Myös Fidan varainhankintapäällikkö on vaihtunut. Elina Kangas aloitti tehtävässä Maija Granlundin lähdettyä muihin töihin. Elina on pari vuotta luotsannut Eväät elämään -kampanjaa. Aiemmin hän toimi muun muassa Open Doorsin viestinnän johdossa.

 

– Tartun tehtävään innostuneena. On inspiroivaa päästä käyttämään luovuutta maailman vähäosaisten hyväksi. Olen kiitollinen, että saan tehdä merkityksellistä työtä, johon koen kutsumusta ja johdatusta, Kangas kertoo.

 

Fida secondhand -myymälöiden uutena markkinointipäällikkönä on aloittanut Anna Pesu, joka on toiminut aiemmin markkinoinnin ja hallinnon alalla.

 

– Työnkuvani on monipuolinen, ja on mukava päästä kehittämään ketjua yhdessä johdon ja koko myymälähenkilöstön kanssa, Pesu kertoo.

 

 

Kirsi Koski-KujalaJaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!