Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 29.2.2016 20:30

Fidan hanke Jordaniassa voimautti naisten kautta koko kyläyhteisöjä

Fida Internationalin yli kymmenen vuotta jatkunut yhteisökehitysohjelma toi Jordanian köyhille ja työttömille naisille töitä ja uskoa itseensä.  Ulkopuolisessa hankkeen arviossa huomattiin, että naiset olivat löytäneet itsestään uusia kykyjä ja taitoja sekä oppineet näkemään itsensä uudessa valossa. Tämä vahvisti myös perheitä ja kokonaisia kyliä.

– Kun työ alkoi, oli etenkin naisten asema toivoton, muistelee hankkeessa työskennellyt Katja Köykkä.

– Naisen asema kylissä oli alisteinen. He pysyivät kotona ilman töitä, ja se heijastui siihen, miten naiset itsensä näkivät. Apatia oli käsinkosketeltava.

Ohjelman kautta saatiin voimautettua satoja naisia. He perustivat köyhiin kyliinsä pienyrityksiä, kuten kampaamoja ja puutarhoja. Samalla  perheiden taloustilanne koheni, kotien ilmapiiri parani ja jopa kasvatusmenetelmät muuttuivat: lyömisen ja ankaran kurin tilalle tuli usein keskustelu ja hellyydenosoitukset, mikä taas paransi lasten käyttäytymistä. Myös naisten ja lasten asema miesten silmissä nousi.

Jordanian viranomaiset huomioivat menestyksekkään työn, jota lopulta tehtiin yli uskontorajojen. Maan sosiaaliministeriö kehotti muita  järjestöjä ottamaan mallia Fidan työstä, ja monet järjestöt puolestaan kääntyivät Fidan puoleen kysyäkseen neuvoa työskentelystä maan hallituksen kanssa. Fidan yhteisökehityshanke Jordaniassa päättyi viime vuoden lopulla.

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!