Perjantai 22. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Vihtori
Julkaistu 26.5.2016 00:00

Fida selvisi leikkauksista

Hallituksen puheenjohtajaTimo Martiskainen luotsasi Fidan kevätkokousta.Viime viikolla pidetyssä Fida Internationalin kevätkokouksessa käsiteltiin järjestön vuoden 2015 toimintaa ja taloutta. Paikalla oli 31 yhdistyksen jäsentä, jotka edustivat 20 jäsenseurakuntaa.

Valtion kehitysyhteistyöleikkaukset tekivät railon Fidan viime vuoden toimintaan. Niiden vuoksi jouduttiin irtisanomaan 17 henkilöä ja lopettamaan kehitysyhteistyö kuudessa maassa.

Lähetystyöntekijöitä oli viime vuonna 228 ja yhteistyömaita 56. Fidan ja helluntaiseurakuntien lähetystyö tavoitti 165 saavuttamatonta kansanryhmää.

Fidan viime vuoden kokonaistuotot olivat 22,5 miljoonaa euroa ja kulut 21,9 miljoonaa. Tilikauden ylijäämä oli 560 000 euroa.

Positiiviseen tulokseen vaikutti kirjanpitotavan muutos: tilintarkastajien suosituksesta kaikki vuoden 2015 vapaat lahjoitus- ja testamenttituotot tuloutettiin samana vuonna. Fida lähetystoreilla kävi 900 000 maksavaa asiakasta.

Kevätkokouksen keskusteluosuudessa osallistujat pohtivat seurakuntien sitoutumista ja lähetystyösatsauksia sekä kehitysyhteistyön ja lähetystyön suhdetta. Fidan hallitus palkitsi kokouksessa Euroopan aluejohtajan Rauno Mikkosen ja lähetystyöaktiivin Juhani Kuosmasen.


Lassi Mäkinen


Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!