Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 26.5.2016 00:00

Fida selvisi leikkauksista

Hallituksen puheenjohtajaTimo Martiskainen luotsasi Fidan kevätkokousta.Viime viikolla pidetyssä Fida Internationalin kevätkokouksessa käsiteltiin järjestön vuoden 2015 toimintaa ja taloutta. Paikalla oli 31 yhdistyksen jäsentä, jotka edustivat 20 jäsenseurakuntaa.

Valtion kehitysyhteistyöleikkaukset tekivät railon Fidan viime vuoden toimintaan. Niiden vuoksi jouduttiin irtisanomaan 17 henkilöä ja lopettamaan kehitysyhteistyö kuudessa maassa.

Lähetystyöntekijöitä oli viime vuonna 228 ja yhteistyömaita 56. Fidan ja helluntaiseurakuntien lähetystyö tavoitti 165 saavuttamatonta kansanryhmää.

Fidan viime vuoden kokonaistuotot olivat 22,5 miljoonaa euroa ja kulut 21,9 miljoonaa. Tilikauden ylijäämä oli 560 000 euroa.

Positiiviseen tulokseen vaikutti kirjanpitotavan muutos: tilintarkastajien suosituksesta kaikki vuoden 2015 vapaat lahjoitus- ja testamenttituotot tuloutettiin samana vuonna. Fida lähetystoreilla kävi 900 000 maksavaa asiakasta.

Kevätkokouksen keskusteluosuudessa osallistujat pohtivat seurakuntien sitoutumista ja lähetystyösatsauksia sekä kehitysyhteistyön ja lähetystyön suhdetta. Fidan hallitus palkitsi kokouksessa Euroopan aluejohtajan Rauno Mikkosen ja lähetystyöaktiivin Juhani Kuosmasen.


Lassi Mäkinen


Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!