Torstai 2. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Pellervo, Vidar
Julkaistu 26.5.2016 00:00

Fida selvisi leikkauksista

Hallituksen puheenjohtajaTimo Martiskainen luotsasi Fidan kevätkokousta.Viime viikolla pidetyssä Fida Internationalin kevätkokouksessa käsiteltiin järjestön vuoden 2015 toimintaa ja taloutta. Paikalla oli 31 yhdistyksen jäsentä, jotka edustivat 20 jäsenseurakuntaa.

Valtion kehitysyhteistyöleikkaukset tekivät railon Fidan viime vuoden toimintaan. Niiden vuoksi jouduttiin irtisanomaan 17 henkilöä ja lopettamaan kehitysyhteistyö kuudessa maassa.

Lähetystyöntekijöitä oli viime vuonna 228 ja yhteistyömaita 56. Fidan ja helluntaiseurakuntien lähetystyö tavoitti 165 saavuttamatonta kansanryhmää.

Fidan viime vuoden kokonaistuotot olivat 22,5 miljoonaa euroa ja kulut 21,9 miljoonaa. Tilikauden ylijäämä oli 560 000 euroa.

Positiiviseen tulokseen vaikutti kirjanpitotavan muutos: tilintarkastajien suosituksesta kaikki vuoden 2015 vapaat lahjoitus- ja testamenttituotot tuloutettiin samana vuonna. Fida lähetystoreilla kävi 900 000 maksavaa asiakasta.

Kevätkokouksen keskusteluosuudessa osallistujat pohtivat seurakuntien sitoutumista ja lähetystyösatsauksia sekä kehitysyhteistyön ja lähetystyön suhdetta. Fidan hallitus palkitsi kokouksessa Euroopan aluejohtajan Rauno Mikkosen ja lähetystyöaktiivin Juhani Kuosmasen.


Lassi Mäkinen


Jaa
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!