Tiistai 7. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Allan, Ahvo, Allan
Julkaistu 25.5.2016 15:33

Fida auttaa Etiopian kuivuuden uhreja

Avustuskuorman jokainen jyvä korjataan talteen. Etiopian maaseudulla valtaosa hmisistä saa elantonsa pienviljelystä ja karjanpidosta, ja sateiden tulematta jääminen on yhteisöille tuhoisaa. Kuva huhtikuulta.Etiopia kärsii pahimmasta kuivuudesta ja sen aiheuttamasta ruokapulasta vuosikymmeniin. YK:n arvion mukaan nälänhätä uhkaa noin 13:a miljoonaa ihmistä.

Kuivuus on seurausta El Niño -sääilmiöstä ja useana vuonna niukoiksi jääneistä sateista. Kuivuusjakso on pahin vuosikymmeniin.

Fida International käynnistänyt keräyksen ruokakriisin uhrien auttamiseksi. Järjestö ohjasi jo aiemmin keväällä 90 000 euroa ruoka-apuun, jota sen paikallinen kumppani, Etiopian Guenet-kirkon kehitysyhteistyöjärjestö, on toimittanut Wondon alueen kyliin. Alue sijaitsee maan keskiosissa, pääkaupunki Addis Abeban eteläpuolella.

Tähän mennessä apua on jaettu jo yli 8 000 ihmiselle. Apu kohdistetaan erityisesti perheille, joilla on pieniä lapsia, odottaville ja imettäville äideille sekä vammaisille henkilöille.

Etiopian valtio jakaa avustusjärjestöille pahimmissa tarpeessa olevat alueet.

– Wondossa köyhimmät ihmiset eivät saa tarpeeksi ravintoa selviytyäkseen. He yrittävät myydä karjaansa, jotta saisivat edes jotain, millä ostaa ruokaa. Siltikään heidän varansa eivät riitä, sillä karjan hinta on romahtanut, Guenet-kirkon edustaja Natnael Yonas kertoo Fidan tiedotteessa.


Heikki Salmela


Etiopian kuivuuden uhreja voi auttaa esimerkiksi soittamalla lahjoituspuhelimeen (20,28 €) 0600-13234.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!