Perjantai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila
Julkaistu 28.1.2021 15:15

Fida aloittaa katastrofiavun Pohjois-Etiopiassa, jossa aseellinen konflikti ja korona pahentavat nälkää 

Ihmisiä käveli helmikuussa 2020 Pohjois-Etiopian Lalibelasta kohti Tigrayn osavaltiota, jossa levottomuudet ovat viime aikoina ajaneet 50 000 pakoon kodeistaan. (Shutterstock)

Marraskuussa Etiopian Tigrayn osavaltiossa syttynyt aseellinen konflikti on tappanut satoja ihmisiä ja yli 50 000 on lähtenyt kodeistaan. YK:n humanitaarisen avun koordinointitoimisto OCHA arvioi, että alueella jo runsaat neljä miljoonaa tarvitsee ruoka-apua. Seutuja vaivaa myös vakava koronatilanne.

 

Miljoonien ruokapula johtuu konfliktin ja koronan tuomista sulkutoimista. Moni kärsi aliravitsemuksesta jo ennen konfliktia, mutta nyt ruoka on kallista ja sitä saa rajallisesti. Vesi ja sähkökin ovat kortilla. Lisäksi tulvat, tuhohyönteisparvet ja rikollisuus heikentävät ruokaturvaa.

 

Fida alkaa lievittää katastrofitilannetta Tigrayssa jakamalla Guennet-helluntaikirkon sosiaalisen työn järjestön kanssa apua Mekelen kaupungissa. Aluksi 300 perheelle jaetaan viljaa, linssejä, ruokaöljyä ja hygieniatarpeita, sillä puhtaus estää myös koronan leviämistä. Perheille tarjotaan myös psykososiaalista tukea.

 

– Olemme tunteneet kovaa henkistä painetta pitkittyneen kriisin takia, kahden lapsen pastori-isä Kinfe sanoo.

 

– Itkemme lastemme kanssa ja rukoilemme Jumalaa, että tämä synkkä tilanne alueellamme menisi pian ohi. Pahinta on nähdä omien lasteni kärsivän ja traumatisoituvan.

 

 

Fida, RVJaa
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!