Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 6.10.2016 00:00

Evankelistat rukoilivat – kuolleeksi julistettu heräsi henkiin

Raamatun kuolleistaherättämisihmeitä muistuttava tapahtumasarja synnytti herätyksen saavuttamattoman kaakkoisaasialaisen kansanryhmän keskuudessa.

Yhdysvaltalaisen Etelän baptistit -yhteisön lähetystyöntekijöiden työn kautta kristityksi kääntynyt kaakkoisaasialainen mies alkoi tovereineen evankelioida eräässä syrjäisessä kylässä, jossa ei koskaan aiemmin ollut julistettu evankeliumia. Kyläläiset vakuuttuivat sanomasta sen verran, että toivat epäjumalanpalvelukseen liittyvät amulettinsa ja muut esineet poltettavaksi.

Pian tämän jälkeen kylän johtaja löydettiin kuolleena. Kyläläiset uskoivat, että päällikön kuolema johtui siitä, että he olivat suututtaneet henget luopumalla rituaalivälineistään.

Kun kylää evankelioineet kristityt kuulivat asiasta, he menivät kuolleen kotiin ilmaisemaan surunvalittelunsa. Päällikön ruumiin äärellä he alkoivat rukoilla, että Jumala osoittaisi armonsa, kunniansa ja rakkautensa kyläläisiä kohtaan. Rukouksen aikana kuollut päällikkö yskähti yllättäen. Kaikki paikalla olevat hiljenivät. Sitten päällikkö yskähti toisen kerran ja alkoi hengittää.

Tapahtuman seurauksena monet kyläläiset päättivät lopullisesti kääntyä Jeesuksen puoleen.

Tapauksesta kertoi Etelän baptistien lähetysyhteisjärjestön IMB:n johtaja David Platt liikkeen johtoryhmän tapaamisessa vastikään. Baptist Pressin uutisessa Platt toteaa, että hän ei ole täysin varma, oliko mies todella kuollut, mutta hänen mukaansa tapaus joka tapauksessa kertoo siitä hyvästä hedelmästä, jota evankeliumin julistaminen  ”raamatullisella selkeydellä, tarkasti ja johdonmukaisesti” synnyttää.

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!