Maanantai 18. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Eetu, Edvard
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Evankelisia kristittyjä ajetaan kodeistaan Meksikossa

Evankelisten uskovien haluttomuus osallistua perinteisiin kansankatolisuutta edustaviin juhliin on johtanut tuhansien evankelisten karkottamiseen kodeistaan Meksikossa, kertoo  World Watch Monitorin haastattelema ihmisoikeusaktivisti Pedro Faro Navarro.

Meksikossa on runsaasti maan sisäisiä pakolaisia huumekauppaan liittyvän rikollisuuden seurauksena, mutta myös uskonnolliset syyt pakottavat ihmisiä muuttamaan aiemmalta asuinalueeltaan.

Faro Navarron mukaan evankelisten kristittyjen kohtaama vaino on pahinta maan pohjoisosissa sekä alkuperäiskansoja edustavissa yhteisöissä, joissa evankelisten koetaan häiritsevän yhteisöjen perinteistä kulttuuria.

Faro Navarron mukaan tilanne on pahentunut, koska maan hallitus ei ota ongelmaa vakavasti eikä aseta vainoajia vastuuseen.

Toisinaan myös viranomaiset itse syyllistyvät vainoon. Esimerkiksi viime kesäkuussa erään alueen paikallisviranomaiset pyysivät yli sataa protestanttikristittyä jättämään kotikylänsä sen vuoksi, että nämä eivät ottaneet osaa yhteisiin juhliin.

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!