Keskiviikko 8. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Suoma, Suometar, Rea
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Evankelisia kristittyjä ajetaan kodeistaan Meksikossa

Evankelisten uskovien haluttomuus osallistua perinteisiin kansankatolisuutta edustaviin juhliin on johtanut tuhansien evankelisten karkottamiseen kodeistaan Meksikossa, kertoo  World Watch Monitorin haastattelema ihmisoikeusaktivisti Pedro Faro Navarro.

Meksikossa on runsaasti maan sisäisiä pakolaisia huumekauppaan liittyvän rikollisuuden seurauksena, mutta myös uskonnolliset syyt pakottavat ihmisiä muuttamaan aiemmalta asuinalueeltaan.

Faro Navarron mukaan evankelisten kristittyjen kohtaama vaino on pahinta maan pohjoisosissa sekä alkuperäiskansoja edustavissa yhteisöissä, joissa evankelisten koetaan häiritsevän yhteisöjen perinteistä kulttuuria.

Faro Navarron mukaan tilanne on pahentunut, koska maan hallitus ei ota ongelmaa vakavasti eikä aseta vainoajia vastuuseen.

Toisinaan myös viranomaiset itse syyllistyvät vainoon. Esimerkiksi viime kesäkuussa erään alueen paikallisviranomaiset pyysivät yli sataa protestanttikristittyä jättämään kotikylänsä sen vuoksi, että nämä eivät ottaneet osaa yhteisiin juhliin.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!