Evankelioinnissa tarvitaan rohkeutta kohtaamiseen

Ristin maa -tapahtumat halutaan viedä sinne, mihin ihmiset helposti tulevat. Porilaiset saivat kuulla evankeliumin lauantaisella ostosreissullaan kauppakeskus Puuvillassa, kun King´s Kids -ryhmä ja Jippii-kuoro valloittivat esiintymislavan. Kuva: Outi RossiKotimaan evankeliointikonferenssissa ei ollut kyse ainoastaan sanahelinästä, vaan yleisölle avoimissa tilaisuuksissa tuli ihmisiä myös uskoon.

Pastori Marko Selkomaa evästi konferenssiväkeä evankelioimistyöhön periaatteilla, jotka nousevat Apostolien teoista. Hän kehotti etsimään avainhenkilöitä, jotka elävät keskellä sellaista kansallista ja iällistä kulttuuria, jonka parista halutaan tavoittaa ihmisiä.

Selkomaan mukaan evankelioimistyössä pitäisi huomioida erityisesti yksilöt, perheet ja naiset. Hän kehotti luottamaan Pyhän Hengen johdatukseen ilman pelkoa virheiden tekemisestä.

– Minusta siinä ei ole mitään vaaraa, että joku menee mönkään. Paavali oli tiiminsä kanssa menossa väärään suuntaan parikin kertaa, ja Pyhä Henki esti sen. Vasta kolmannella kerralla mentiin oikeaan.

– Raamatullinen periaate on jatkaa kolkuttamista, rukoilemista ja etsimistä niin kauan, että oikea tie ja toimintatapa löytyvät.

Ulos kirkkorakennuksista

Ruotsista puhujavieraaksi kutsuttu evankelista Morgan Carlsson muisteli, kuinka hänen nuoruudenaikaisessa kotiseurakunnassaan rukoiltiin herätystä: ”Herra, lähetä tänne ihmisiä kuulemaan Jumalan sanaa.”

– Eräs ystävistäni sanoi seurakunnan johtajille, että te tarvitsette potkun takapuoleen. Kirkkorakennuksesta pitää lähteä ulos tavoittamaan ihmisiä.

Myös Porin helluntaiseurakunnan evankelistana toimiva Miika Aalto haastoi kohtaamaan ihmisiä arjen keskellä.

– Kävin kerran rengasliikkeessä, jossa oli viisikymppinen mies. Aloin kertoa tuolle nahkatakkiselle, lettitukkaiselle ja kiroilevalle miehelle evankeliumia. Kutsuin hänet seurakuntaan, ja seuraavaan Loistava keskiviikko -tilaisuuteen mies tuli perheineen.

Aalto innosti kristittyjä luovuuteen ja idearikkauteen. Mies on itse muun muassa telttakokoukset ilman telttaa -idean isä.

– Menimme Merikarvialle Maailman vahvin mies -kilpailun aikaan teemalla ”Maailman vahvin telttakokous ilman telttaa”. Asetuimme kilpailualueelle ja pystytimme kyltin, jossa haastoimme ihmisiä testaamaan, kuinka kauan he jaksavat olla syntitaakkansa alla. Voimamiehetkin ottivat haasteen vastaan. Saimme jakaa sadoille ihmisille ilmaiseksi makkaraa ja hengellisiä lehtiä. Tunnelma oli välitön, ja syntyi hyviä keskusteluja.

Työmuodot esittäytyivät

Konferenssissa esiteltiin erilaisia näkökulmia uuden sukupolven tavoittamiseen. Jo vuosien aikana hyväksi havaittujen työmuotojen kuten koulu-, vankila- ja radiotyön saroilta kerrottiin ajankohtaisia kuulumisia. Kuulijoita muistutettiin myös Mahdollisuus muutokseen -kampanjasta sekä Uskovaiset nuoret ry:n toiminnasta.

Lapsi- ja nuorisotyön merkityksellisyyttä korostettiin useassa puheenvuorossa.

– Max-iltamme tavoittaa noin 150 yläkoululaista. Kaupungin työntekijätkin ihmettelevät, miten saamme nuoret kerta toisensa jälkeen mukaan, kertoi Porin helluntaiseurakunnan pastori Tommi Törnroos.

Esillä olivat myös Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi toteutettavat Ristin maa 2017 -konserttikiertue ja Parasta Suomelle -lehtikampanja.

Konferenssin sykähdyttävin tilaisuus oli käytäväkeskustelujen perusteella Ristin maa -juhla, joka kokosi lavalle lähes sata tanssijaa, laulajaa ja soittajaa. Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti johdatti satavuotiasta Suomea juhlineen väen rukoukseen presidentti Kyösti Kallion sanoin.

– Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi sinun vapahtavasta armostasi.

Juhlatilaisuus huipentui Finlandia-hymniin, jota laulaessa yhden jos toisenkin silmät kostuivat liikutuksesta.

Ensimmäisen kerran Hyvä Sanoma -konferenssia vietettiin 50 vuotta sitten, silloin Sisälähetyspäivien nimellä. Evankeliointiin innostava ja työkaluja antava konferenssi järjestetään ensi vuonna Keuruulla.


Mira Kariluoto


Ristin maa -juhla veti sanattomaksi

Konferenssissa opetusvastuussa toimineelle Marko Selkomaalle Ristin maa -juhla oli mykistävä kokemus.

– Olin kyllä kuullut, että kyseessä on hyvä juttu. Nyt kun itse ensimmäistä kertaa näin, kuulin ja koin tämän, jäin sanattomaksi. Juhla oli erittäin koskettava ja korkealaatuinen. Orkesteri, Jippii-kuoro ja King´s Kids muodostivat vaikuttavan kokonaisuuden. Evankeliumi tuli esille todella kauniisti ja puhuttelevasti.

Selkomaa haluaakin haastaa seurakuntia, jotka ovat kutsuneet Ristin maa -kiertueen paikkakunnalleen.

– Nyt kannattaa laittaa iso pyörä pyörimään ja varmistaa tapahtuman perusteellinen markkinointi. Opettajat ovat seurakunnan johtajille tärkeitä kontaktihenkilöitä, ja jokaisen seurakuntalaisen kannattaa kutsua juhlaan joku, joka ei ole uskossa.4/2017

UutisetVanhemmat ovat huomanneet musiikin harrastamisen positiiviset vaikutukset lapseen.
PääkirjoitusHelsingin Saalem-seurakunnan edesmennyt johtaja Kai Antturi opetti 1980-luvun alussa Katinalan raamattuopistolla aiheenaan seurakuntien julistuksen sisältö. Hän kertoi törmänneensä konkreettisesti täh...
Miten onVuoden 2017 Juhannuskonferenssia on valmisteltu jo viime syksystä alkaen, ja konferenssitoimikunta kokoontui viime viikolla päättämään ohjelman pääsisällöistä.

Mikä on tänä vuonna konferenssin...
UutisetIhmiset ovat avoimia evankeliumille, vakuutettiin viime viikonloppuna Hyvä Sanoma -konferenssissa Porin helluntaikirkossa. Kotimaan evankelioinnin 50-vuotisjuhlatapahtuma keräsi satakunta maksanutta o...
UutisetViime viikon ekumeenisen radiojumalanpalveluksen toteutti kahdeksan erilaista yhteisöä.
UutisetHelsinkiläiseen kristilliseen antikvariaattiin, Luther-Divariin, hyökännyt mies on määrätty lähestymiskieltoon Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomion mukaan miehen pitää neljän kuukauden ajan pysyä vähin...
UutisetFinaaliin pääsee nyt vain neljä osallistujaa.
UutisetRistin Voitto pyrkii lisäämään paikallisten uutisten julkaisua lehdessä. Monet seurakuntien elämään, ihmisiin ja toimintaan liittyvät asiat kiinnostavat usein laajempaakin yleisöä.

Toimitus toi...
UutisetTulevan isän mietteet tarjoavat viihdettä ja vertaistukea.
UutisetOpen Doors -järjestön tuoreen raportin mukaan jopa 350 miljoonaa kristittyä koki eriasteista vainoa viime vuonna.
UutisetVuoden ensimmäisenä lauantaina vietettiin Sotkamossa Kainuun ja Koillismaan seurakuntien yhteistä rukous- ja paastopäivää. Väkeä eri seurakunnista oli lähtenyt mukavasti liikkeelle, ja päivän sielunho...
UutisetJyväskylän vapaa- ja helluntaiseurakunnat järjestivät yhdessä jo perinteeksi muodostuneen Loppiaistapaus-tapahtuman.

Nuorisopastorit Jani-Matti Korpela ja Petri Paakkari muistelevat, että kevät...
UutisetHelluntaiseurakuntien IVY-työn koordinaatioryhmä vetoaa seurakuntiin ja seurakuntalaisiin Karjalan kristillisen keskuksen tukemiseksi. Sortavalassa sijaitsevan keskuksen toiminta on ollut pysähd...
UutisetDigitaalinen raamatunlukusovellus YouVersion paljastaa Raamatun suosituimmat jakeet vuonna 2016. Tulokset pohjautuvat sovelluksessa tehtyihin alleviivauksiin, kirjanmerkkeihin ja raamatunkohtien jakam...
UutisetUseat amerikkalaiset avioerolakimiehet kutsuvat tammikuuta ”avioerokuukaudeksi”. Tämä johtuu tilastoista, joissa heti alkuvuonna näkyy selvä piikki syyskuukausiin nähden. Kun joulukuussa avioeroindeks...
UutisetIslamilaisen Jemenin kaksi vuotta jatkunut sisällissota luo uusia mahdollisuuksia evankeliumille, uutisoi Espanjan Open Doors.

– Kasvava joukko muslimeja Jemenissä ovat hyvin pettyneitä uskonto...
MielipideVainojen uhrien muistopäivä 27.1.


Polttouhrien muisto.
On vaiennut ääni askelten.

Vain kivet huutavat,
että on juotu suuren tuskan malja.

Silloin kun äiti erotettiin lap...
MielipideMielipidepalstalla (RV 47/2016) Vesa Rahkonen ja Paula Plysjuk kirjoittivat tärkeästä asiasta. Suomelle on suuri hyppäys huonompaan suuntaan luopumuksen tiellä, jos sukupuolineutraali avioliittolaki t...
MielipideIstuin kuulijana hengellisessä tilaisuudessa, jossa kaksi irakilaista, entistä muslimia, kertoi elämästään ja uskostaan Jeesukseen.

Toinen heistä aloitti ja kertoi: ”Olin sunnimuslimi, mutta ru...
MielipideOlen vieläkin täysin hämmentynyt, että minun, yli 55 vuotta helluntaisaarnaajana olleen, henkeni elpyi sunnuntaina 15.1. TV1:n ääressä. Katselin ja kuuntelin nimittäin Helsingin kolmen helluntaiseurak...
MuutSuomalaisen gospelmusiikin synty ja kehityskaari voidaan yhdistää legendaariseen Pro Fide -yhtyeeseen. Vuonna 1966 aloittaneen bändin rautalankamusiikki yhdistettynä Jeesus-sanomaan herätti aikoinaan...
MuutSuomessa 1960-luvulta alkaen voimakkaasti vaikuttanut viidesläisyys on monitahoinen, ei-keskusjohtoinen luterilainen herätysliike. Se näyttäytyy eri järjestöjen, kuten Suomen Raamattuopiston, evankeli...
KolumniSuomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden teemana on Yhdessä – Tillsammans. Valtioneuvoston kanslia koordinoi Suomi 100 -hankkeen tapahtumia. Suomalaisia ja Suomen ystäviä rohkaistaan tekemään, urhei...
PakinaMies se tulee räkänokastakin muttei tyhjän naurajasta. Tämän perusteettoman perisuomalaisen aasinsillan kautta siirrymme juoheasti tyhjännaurajiin.

Ateistit ja skeptikot ovat vuosien varrella a...
ArtikkelitYK:N tilastojen mukaan vuonna 2016 yli puolet maailman väestöstä eli kaupungeissa. Kaupunkien määrä ja asukasluku kasvavat kaikissa maanosissa, mutta nopeimmin Aasiassa ja Afrikassa.

Maailmassa...
UutisetMatka Irakista Suomeen johti Jeesuksen löytämiseen.
MuutUudessa testamentissa kerrotaan, kuinka Jeesus ja Lasarus haudattiin kalliohautoihin. Eikö vainajia tuohon aikaan haudattu maahan ollenkaan? Entä mitä Raamatun perusteella pitäisi ajatella polttohauta...
MuistolleToivo Oskar Mikael Ikonen syntyi 29.9.1936 Luhangassa ja noudettiin taivaan kotiin kotoaan Orijärveltä Luhangasta 2.1.2017. Uskoon Toivo tuli kahdeksantoistavuotiaana nuorena miehenä ja oli Putkilahde...
MuistolleTuskimpa kukaan saattoi aikoinaan aavistaa, että vuonna 1927 Jämsässä pienviljelijäperheeseen syntynyt Väinö tulisi aikanaan kyntämään ja kylvämään vankilamaailman kivikkoisia peltoja kotimaassa ja Mu...
MuistolleReino Pajula syntyi 1.2.1930 ja sai kotiinkutsun 1.12.2016. Elämänsä aikana hän palveli evankelistana ja paimenena joitakin Suomen seurakuntia. Kuitenkin hänen varsinainen elämäntyönsä tapahtui Thaima...
PikavisiittiTapio Huttunen on eläkkeellä oleva valokuvaaja ja helluntaiseurakunnan aktiivi Enontekiöltä. Hän piti pitkään yhtä Suomen pohjoisimmista valokuvaamoista. Huttusella ja hänen Pirjo-vaimollaan on...
MuutEläkkeelle jääneen perheneuvoja Saara Kinnusen mielestä vastuutehtävissä tarvitaan sekä naisia että miehiä (Kotimaa 2/17).

Olimme perheenä parikymmentä vuotta mukana eräässä seurakunnan perhety...
MuistolleJuhani Antero Salminen menehtyi varhain maanantaiaamuna 5. joulukuuta 2016 Honkaharjun palvelutalossa Kokkolassa.

Juhani syntyi 26.10.1933 Uudessakaupungissa. Hän muutti vanhempiensa mukana Rov...
Muut”Kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat” (Room. 8:28). Tämä raamatunlause tuli hyvin todeksi Leo ”Leka” Kunnakselle jo pienenä poikana, kun hänen kotinsa taloyhtiön perunakellariin o...
MuutIhmisten aitous käynnistää lauluntekijässä prosessin, jossa syntyy biisejä. Niiden ydinajatus on, että meitä kannetaan kaikkien vaiheiden läpi, jos vain annamme luvan.
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!