Perjantai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila
Julkaistu 18.1.2021 10:16

Evankelinen Allianssi tarttui turvapaikkatutkintaan: "Seurakuntien jäsenten oikeuksia poljetaan karkealla tavalla"

Suomen Evankelinen Allianssi on julkaissut vetoomuksen, jossa se kyseenalaistaa oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen ja ulkomaalaislain noudattamisen Suomessa joidenkin hakijoiden turvapaikkaprosesseissa.

 

SEAn havaintojen mukaan monissa kielteisissä turvapaikkapäätöksissä ei ole esimerkiksi huomioitu uskon osoittavia todistajanlausuntoja. Kristillisten yhteisöjen johtajat eivät ole kelvanneet viranomaisille asiantuntijoiksi arvioimaan turvapaikanhakijan kääntymyksen aitoutta. Sen sijaan ”kristillisen uskon aitoudesta tekevät päätöksiä henkilöt, joilla ei ole välttämättä itsellään perustietoja kristinuskosta tai yleistä uskontojen tuntemusta”, SEA huomauttaa.

 

Tammikuun alussa julkaistussa vetoomuksessa SEA nostaa esille sen, että kirkkojen johtajat ilmaisivat jo vuoden 2019 kesällä huolensa seurakuntiensa ”jäsenten oikeuksien polkemisesta karkealla tavalla”. Suomen Ekumeenisen Neuvoston vetoomuksen olivat allekirjoittaneet kaikkien kristillisten kirkkokuntien johtajat. Huolta ei SEAn vetoomuksen mukaan ole kuultu.

 

Suomen Evankelinen Allianssi on evankelisten kristittyjen yhteysfoorumi, joka edustaa noin 200 000:ta suomalaista kristittyä. Myös Suomen Helluntaikirkko on SEAn jäsen.


Lue SEAn vetoomus kokonaan: 


Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!