Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 22.3.2017 10:06

Etiopiassa iloitaan uudesta kirkkorakennuksesta

Kirkon vihkiäisissä suomalainen talkooporukka palkittiin pokaalein. Kuvassa osa ryhmästä. Kuva: Heikki Kumpulaisen arkistoSuomalaisia kiiteltiin vuolaasti, kun yli 500-jäsenisen etiopialaisseurakunnan uusi kirkkorakennus vihittiin käyttöön helmikuussa maan keskiosissa sijaitsevan Awasan kaupungin kupeessa, Gimben esikaupunkialueella.

Juhlaa viettänyt seurakunta on osa Guenet-helluntailiikettä, joka on toinen Suomen helluntaiseurakuntien kumppaniyhteisöistä Etiopiassa. Liike on saanut alkunsa suomalaisten työn kautta 1950-luvulla ja uuden kirkkorakennuksen saanut seurakunta 1960-luvun lopulla.

Rakennushanke lähti käyntiin maaliskuussa 2012. Yhteys Suomeen syntyi, kun useisiin rakennusprojekteihin Etiopiassa osallistunut Heikki Kumpulainen vieraili seurakunnassa.

Elokuussa 2013 Kumpulaisen luotsaama suomalaistiimi aloitti työt tontilla, ja viiden matkan aikana työtä tehtiin yhteensä yhdeksän kuukautta. Joka kerta mukana töissä oli myös paikallisia. Muun ajan työt olivat pysähdyksissä.

Rakennuksen pinta-ala on yhteensä 490 neliömetriä.

– Tämä rakennus on ihmeitten sarja. Paikalliset köyhät ihmiset pusersivat paljon rahaa ja tekivät paljon työtä kirkkonsa eteen. Suomesta löytyi sponsoreita ja vapaaehtoisia ammattimiehiä. Yhteensä meitä suomalaisia on ollut viisitoista, suurin osa eläkeläisiä, Kumpulainen kertoo.

Ilmajokinen Juhani Pakkala oli mukana kolmella reissulla.

– Se, että on saanut olla avuksi etiopialaisille veljille ja sisarille, tuottaa mielihyvän, joka koskettaa sieluani ja mieltäni todella syvästi.


Heikki Salmela

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!