Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 14.4.2016 00:00

Erilaisuuden rikkauden puolesta

-Millainen päivä oli? Sofia Korpela kysyy Pohjoislahden koululaisilta ja saa vastaukseksi monta peukkua.”Vaikka olemme kaikki erilaisia, olemme silti jokainen yhtä arvokkaita. Jee!” Tämän viestin kanssa ryhmä Ison Kirjan opiskelijoita lähetyslinjalta ja seurakuntatyön linjalta lähti pitämään kansainvälistä päivää Keuruulle Pohjoislahden alakoululle viime viikolla.

Opiskelijoiden järjestämä muutaman tunnin kokonaisuus lähikoululla on oikeastaan jo perinne.

– Se, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita, on paras sanoma, mitä voidaan tuoda, luokanopettaja Jane De Monte totesi.

– Tällainen opiskelijaporukka pystyy vielä paremmin elävöittämään aihetta kuin luokanopettaja kaiken muun työnsä keskellä.

Helmiä, rytmiä ja ruokaa

Opiskelijat kertoivat, että lapset selvästi muistivat asioita viime vuodeltakin. Haasteena oli rakentaa kokonaisuus, joka kiinnostaisi niin esikoululaista kuin kuudesluokkalaistakin.

Henrietta Siimes (oikealla selin) pohtii lasten kanssa, missä mahtaa olla Meksiko, tortillojen kotimaa. Löytyihän se karttapallosta. Kuvat: Anna LehtinenAamupäivän ohjelmassa oli yhteiset aloitus- ja lopetushetket sekä toimintapisteitä, joissa tutustuttiin eri maiden kulttuureihin. Lapset pääsivät itse tekemään ja kokemaan: Miltä maistuu meksikolainen ruoka? Miltä kuulostaa intialainen musiikki? Millä lapset Afrikassa leikkivät, ja miten syntyvät afrikkalaisnaisten upeat korut?

Avokadosta tehty guacamoletahna jakoi lasten mielipiteet, ja intialainen musiikki kuulosti erilaiselta kuin afrikkalainen. Renkaanpyöritysleikissä kaikki olivat kuin vanhoja tekijöitä, ja jokainen sai muistoksi itse tekemänsä rannekorun.

– Kivaa, mahtavaa, lapset nostivat vielä peukalot merkiksi päivän onnistumisesta. Kaikilla oli osallistumispassissa neljä merkintää.

Kotkan opetus

Loppuhetkessä ”intiaani” Istuva karhu, eli lähetyslinjalainen Jani-Matti Korpela, kertoi tarinan kotkasta, joka kasvoi kanojen keskellä mutta oppi myöhemmin liitämään niin kuin sen alun perin oli tarkoitettukin. Siihen kotka tarvitsi rohkaisijaa, eläinlääkäriä.

– Halusimme viestittää lapsille, että koska Jumala on luonut jokaisen ja antanut oman Poikansa meidän edestämme, olemme jokainen yhtä rakkaita ja tärkeitä. Tämä oli arvokasvatusta ja samalla kristillisen sanoman esillä pitämistä, Jani-Matti Korpela kertoi.


Anna Lehtinen

Jaa
Fida aloittaa katastrofiavun Pohjois-Etiopiassa, jossa aseellinen konflikti ja korona pahentavat nälkää 
Marssimusiikkia ja kapinan tuntua – kun rummut tulivat seurakuntaan
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!