Perjantai 27. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Hikko, Astrid, Estrid
Julkaistu 6.11.2020 12:28

Englannissa arvostellaan kirkkojen koronarajoitteita

Britanniassa koronaviruksen toinen aalto voimistui lokakuussa. Maskin takana lontoolainen poliisi. (Shutterstock)

Koronan toisen aallon voimistuminen on johtanut osassa Eurooppaa seurakuntaelämän tiukempiin rajoituksiin. Tiukimmillaan rajoitteet ovat Ranskassa ja Englannissa, jossa uskonnolliset kokoontumiset kiellettiin äskettäin.

 

Evangelicalfocus.comin mukaan Englannissa yli tuhat kirkonjohtajaa on vedonnut avoimella kirjeellä lainsäätäjiin, että nämä välttävät autoritaarisia rajoitteita. Maan Evankelinen Allianssi vaatii nettisivuillaan hallitusta esittämään todisteita, kuinka kirkkorakennusten sulkeminen auttaa pysäyttämään viruksen.

 

Anglikaanipiispat ovat surreet, ettei kirkkoja ole kuultu ennen kieltoa, ja ryhmä evankelisia johtajia on lähettänyt pääministeri Boris Johnsonille avoimen kirjeen, jossa todetaan, että ”kristillisen kirkon julkinen ylistys on erityisen olennaista kansamme hyvinvoinnille”.

 

Ranskassa kirkkoihin voi nykyrajoitusten myötä kokoontua enintään 20 henkilöä esimerkiksi valmistelemaan nettilähetyksiä. Sveitsissä kirkkoihin saa tulla alueesta riippuen enintään 15–50 ihmistä.

 

Sen sijaan epidemian paisumisesta huolimatta Saksan, Italian ja Espanjan kirkkoja uudet rajoitukset eivät suitsi yhtä tiukasti. Muun muassa Espanjassa kirkkoihin saa tulla 30–50 prosenttia väkeä siitä, mitä niihin mahtuisi normaalisti.Jaa
Berliiniin nousee kolmen uskonnon yhteiskirkko 
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!