Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 7.4.2016 00:00

Empowered21-suurtapahtumaan odotetaan tuhansia

He järjestettävän Empowered21-konferenssin odotetaan kokoavan Lontooseen tuhansia helluntailaisia ja karismaattisia kristittyjä eri kirkkokunnista eri puolilta maanosaa.

Euroopan ensimmäisen alueellisen E21-konferenssin taustalla on kansainvälinen Empowered (suom. voimaannutettu) -verkosto. Suurtapahtuman puhujalistalla on iso joukko julistajia perinteisten helluntailiikkeiden vaikuttajista seurakuntapastoreihin ja itsenäisten karismaattisten järjestöjen johtajiin.

Empowered-verkoston Euroopan toimikunnassa Suomea edustavat evankelista Marko Selkomaa ja Fida Internationalin emeritustoiminnanjohtaja Arto Hämäläinen pitävät tulevaa tapahtumaa oivana ympäristönä rakentua yhteisestä uskosta ja tutustua karismaattisen kristillisyyden moni-ilmeisyyteen.

– Helluntailais-karismaattinen kenttä on globaalisti hyvin värikäs, ja on hyvä nähdä, että saman teologisen ja hengellisen perustuksen päällä voidaan uskoa ilmentää niin erilaisilla tavoilla, Marko Selkomaa toteaa.

– Meille hengellistä työtä tekeville tällaisilla kokoontumisilla on lisäksi iso merkitys verkostoitumisen kannalta.

Taustalla Azusa-kadun satavuotisjuhlat

Helluntailaisia ja karismaattisia vaikuttajia kokoava Empoweredverkosto haluaa innostaa seurakuntia armolahjojen ja Pyhän Hengen voiman etsimiseen ja karismaattisen kristillisyyden esillä pitämiseen.

Suurkokouksien lisäksi 11.–13. toukokuuta järjestettävässä Lontoon tapahtumassa on luvassa opetusta muun muassa nuorten ja maahanmuuttajien tavoittamisesta sekä Pyhän Hengen voimassa elämisestä.

Puhujina kuullaan esimerkiksi Jesus Women Ministries -järjestön perustajaa norjalaista Anne Christiansenia, palestiinalaista baptistipastori Steven Khourya, Empowered-liikkeen ”isää” Billy Wilsonia, anglikaanipappi, kirjailija Nicky Gumbelia sekä evankelista Morris Cerulloa.

Empowered-yhteistyön juuret ulottuvat vuoden 2006 Azusakadun herätyksen satavuotisjuhliin. Verkoston käytännön päämajana on toiminut yhdysvaltalainen Spiritual Renewal Center, ja verkosto toimii läheisessä yhteistyössä muun muassa Maailman Helluntaiyhteisön kanssa.

Aiemmin vastaava alueellinen konferenssi on järjestetty ainakin Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

empowered21.com/london-2016/


Heikki Salmela


Jaa
Fida aloittaa katastrofiavun Pohjois-Etiopiassa, jossa aseellinen konflikti ja korona pahentavat nälkää 
Marssimusiikkia ja kapinan tuntua – kun rummut tulivat seurakuntaan
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!