Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 29.2.2016 21:40

Elämäsi on unohtumaton tarina

Ystävyyssuhde Jeesuksen kanssa on Laura Siltalalle tärkeä ja ehtymätön voimavara. Kuva: Akseli PlaneMedia-alan sekatyöläinen Laura Siltala on lapsesta asti ollut innokas lukemaan. Harrastus on periytynyt vanhemmilta. Erityisesti äidiltä tyttärelle on siirtynyt rakkaus fantasiaan. J. R. R. Tolkienin ja C. S. Lewisin klassikot ovat Siltalan suosikkeja.

– Olen lapsenmielinen ja leikkisä. Minua kiehtovat mielikuvitusmaailmat. Lapsena niistä piirrettiin leikkejä varten karttojakin. Olen myös aina tykännyt kirjoittaa.

– Kirjoista saan elämyksiä, uusia ajatuksia ja näköaloja, ideoita ja seikkailuja, Laura Siltala tiivistää.

Laura Siltala on toimittaja ja tunnetaan erityisesti Suomen kristillisissä piireissä omasta talk show’staan. Juuri on menossa Ilta Lauran kanssa -show’n toinen Suomen- kiertue, jolla ”opetellaan lentämään” Learning to Fly -teeman mukaisesti. Ravintoloissa järjestettävissä illoissa tutut ja tuntemattomat ihmiset avaavat omaa elämäntarinaansa Siltalan haastattelussa. Talk show -emäntä pohtii, että lukemisella lienee vaikutuksensa hänen intohimoonsa ihmisten kohtaamiseen – sen lisäksi, että hän sanoo olevansa ”äärimmäisen ekstrovertti”.

– Tuntuu, että pystyn helposti kuvittelemaan, miltä toisesta ihmisestä tuntuu ja eläydyn siihen voimakkaasti. Minusta tulisi äärimmäisen huono tuomari, Siltala naurahtaa.

Jokainen ihminen on maailma

Fantasiakirjallisuuden klassikoiden yli Laura Siltalan listalla nousee kaikkein paras ”kirjailija”.

– Mikään, mitä olen lukenut, ei vedä vertoja sille, mitä Jumala kirjoittaa koko ajan ihmisten elämässä.

– Jokainen ihminen on oma maailmansa, ja jokaisen elämä on kuin kirja, ihmisiä ja heidän tarinoitaan rakastava talk show -juontaja maalailee.

Laura Siltalan oma tarina sai suuren käänteen, kun hän uskalsi heittäytyä luokanopettajan työstä freelanceriksi ja tehdä talk show’sta pääjuttunsa.

– En ole katunut päätöstä hetkeäkään. Koen olevani se, miksi Jumala on minut luonut. Saan käyttää hänen antamiaan lahjoja.

Ainoa tie on eteenpäin

– Semmoisia ei olekaan, Laura Siltala vastaa kysymykseen tyypillisestä työpäivästään ja toteaa nauttivansa työnsä vaihtelevuudesta ja vapaudesta.

– Toisena päivänä kirjoitan kotona sähköposteja ja lehtijuttuja, toisena tapaan ihmisiä tai teen radio-ohjelmaa Radio Deille.

Viestintäalan freelancetyön huono puoli on kova kilpailu: se sisältää paljon myös oman työn myymistä. Laura Siltala kertoo saavansa voimia perheestään – hänellä on mies ja kaksi lasta – sekä työstä itsestään.

Jyväskyläläinen paljastaa, ettei kärsivällisyys ole koskaan ollut hänen parhaita puoliaan – siinä puolessa riittää kehitettävää. Siltalan unelmat puolestaan liittyvät pitkälti Iltaan Lauran kanssa.

– Voisinpa jonakin päivänä työllistää itseni ja jonkun toisen tämän työn kautta kokopäiväisesti. Yrittäjänä ja hengellisessä työssä toimiminen on jatkuvaa luottamista Jumalaan ja riskien ottamista.

– Raamatussa sanotaan, että Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Taaksepäin katsoessa näkee, miten lupaukset ovat toteutuneet. Se rohkaisee jatkamaan taas eteenpäin, vaikka juuri koskaan ei näe, mitä tuleman pitää, Laura Siltala pohtii.


Anna Lehtinen

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!