Eläkeläiset saivat nuoret sydämelleen

Pyhäjärven Pohdin talolla kuultiin hyvää sanomaa. 17 nuorta vastasi pelastuskutsuun. Kuva: Pauli HaapanenJouko ja Leila Lehtonen asettuivat muutama vuosi sitten eläköidyttyään Pertunmaalle Etelä-Savoon.

Joululehtien myyntikierroksella Lehtoset tapasivat uskovan opettajan, joka jakoi yllättäen tapaamiensa uusien paikkakuntalaisten kanssa huolen pienehkön Pertunmaan kristillisen nuorisotyön vähäisyydestä.

– Pertunmaalla ei ole ilmeisesti milloinkaan järjestetty nuorille omaa tapahtumaa tai toimintaa, Jouko Lehtonen arvioi.

Pertunmaalla on pieni helluntaiseurakunta, jossa Lehtoset toimivat. Jouko Lehtonen rohkaisi mielensä ja meni keskustelemaan luterilaisen seurakunnan pastorin Mari Sirénin  kanssa yhteistyöstä. Yhteinen sävel löytyi heti, ja Siren, Lehtoset sekä opettaja muodostivat suunnittelutiimin yhteiskristillisen lapsi- ja nuorisotyön käynnistämiseksi Pertunmaalla.

Yritykset tukena

Lokakuussa järjestettyyn tapahtumaan osallistui lopulta yli 90 prosenttia paikkakunnan lapsista, jotka tulivat mukaan päivällä koululuokittain. Vastuunkantajina olivat Juha ja Johanna Kaukiainen Nastolasta.

Illan nuorisotapahtuma kokosi niin ikään mukavasti Pertunmaan nuoria. Esiintyjänä oli Mikaveli.

Rahoitus tapahtumalle saatiin alueen kristityiltä ja myös yrittäjiltä, jotka halusivat tukea hyvää asiaa.

– Kiersimme papin kanssa paikallisia yrityksiä, ja kaikki joilta kysyimme, lähtivät mukaan ainakin pienellä panoksella. Tämä oli todella rohkaisevaa, Jouko Lehtonen kertoo.

Joulukuussa Pertunmaalla järjestetään joulujuhla varkeille, ja tammikuusta alkaen varkkikerho kokoontuu joka perjantai.

– Jatkuvuutta täytyy olla.

Lahjatili nuorille

Kolmisensataa kilometriä nelostietä Pertunmaalta pohjoiseen sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjärvi, jossa kristitty taiteilija Pauliaukusti Haapanen täytti kesällä seitsemänkymmentä vuotta.

– Avasin lahjatilin, jonka avulla halusin järjestää jotakin ekstraa paikkakuntamme nuorisolle. Minulla on itselläni kaikkea yllin kyllin, Haapanen kertoo.

Haapanen toivoi, että tilille saataisiin pari tuhatta euroa, joiden avulla saataisiin yksi kristillinen konsertti pyhäjärveläisille nuorille.

Rahaa tulikin reilusti enemmän. Haapanen päätti järjestää kaksi konserttia.

Syyskuun lopulla paikkakunnan perinteisellä keikkapaikalla Pohdin talolla esiintyi Mikaveli yhtyeineen. Ilta veti mukavasti nuoria.

– Pidin yksinkertaisen puheen Jeesuksesta ja uskoon tulemisesta. 17 nuorta halusi antaa elämänsä Jeesukselle, pastori Pekka Perho Seinäjoelta iloitsee.

”Tekee gutaa vanhoillekin”

Pyhäjärvellä saatiin nuorisotyöhön hyvä avaus.

– Nyt korjaillaan satoa, luottaen ensisijaisesti Jumalan antamaan läheisyyteen ja kasvuun, Pauliaukusti Haapanen sanoo.

– Toimimme parhaan kykymme mukaan. Seurakuntien kanssa pyrimme saamaan oman kylän nuoret tavalla tai toisella kasvamaan yhdessä ja levittämään ilosanomaa.

Toisessa konsertissa esiintyivät SAVE- ja KLS-yhtyeet. Konsertit eivät olisi onnistuneet ilman lahjoittajia.

– Yhdessä pystymme vaikka mihin, kun on tekemisen meininki yli rajojen ja aitauksien, Pauliaukusti Haapanen sanoo.

– Nöyrä kiitos ja hatunnosto jokaiselle, joka otti juhlatilin kartuttamisen tosissaan. Kyllä tekee gutaa meille vanhoillekin nähdä nuorten iloitsevan Herramme edessä.


Anssi Tiittanen


49/2016

UutisetIhminen viihtyy jumalanpalveluksessa, kun hän pääsee katselijasta osallistujaksi.
PääkirjoitusUseat seurakunnat tekevät parhaillaan jumalanpalvelusuudistuksia. Tavoitteena on uudistaa seurakunnan ilmettä, jopa koko seurakunnan elämää. Kokoukset toimivat usein ovena seurakuntaan, ja kirkon kynn...
Miten onEnsi vuonna juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa juhlavuottaan viettävälle isänmaalle?

Vastauksena tähän Kotkan Syyspäivillä esiteltiin Parasta...
UutisetElokuva voi välittää evankeliumia yhtä voimallisesti kuin puhe, Saarijärvellä uskotaan.
UutisetHiljaiselon rikkomisella voi olla odottamattomat seuraukset.
UutisetKristinuskoa ja helluntailaisuutta haastetaan enemmän kuin koskaan. Siksi pitää paitsi opiskella teologiaa, myös palauttaa helluntailaisuuteen usko ihmeisiin ja Pyhän Hengen kasteeseen.

Näin ar...
UutisetEi ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun Suomessa taivasteltiin Kekkosen aikaista suomettumisen kulttuuria, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoi blogissaan viime vi...
UutisetJari-Pekka liikenneasemat lahjoittaa joulun Kultalyhde-lehden kaikkiin Joroisten kunnan talouksiin. Lehti jaetaan postin kautta. Yrityksen toimitusjohtaja Jari-Pekka Koponen haluaa näin levittää evank...
UutisetMaakunta haluaa turvata lähetystyön tulevaisuuden.
UutisetKäytetynkin tavaran voi laittaa esille tyylikkäästi.
UutisetSodan runtelemista kotimaistaan lähteneiden afrikkalaisten hätä koskettaa suomalaisavioparia.
UutisetTapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden tunne, nuorisopastori Juan Castillo kuvailee Oulussa toissa viikonloppuna järjestettyä Ytimessä-tapahtumaa.

– Koimme Pyhän Hengen läsnäolon voimakkaasti...
UutisetTyöpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saivat torstaina 1. joulukuuta mukaansa piparkakkupussin, jossa oli kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkun...
UutisetVuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Maria Ibraheem luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuot...
Uutiset”Tyrmistyttävän harva” yhdysvaltalainen seurakunta puhui presidentinvaalien alla ehdokkaista, itse vaaleista tai kristittyjen velvollisuudesta äänestää niissä, selviää tutkimuskeskus Pew Researchin tu...
UutisetBritannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille,...
KolumniMottoni on, että elämässä tulee aina olla unelmia. Kun olin nuori vastauskoontullut tyttö, koin syvää väärinkäsittelyä rakkaassa helluntaiherätyksessäni. Sitä tapahtui kaikkine pakkoparannuksineen ja...
MielipideJeesuksen takaisin tulo ei ole uskoville pelon aihe, vaikka kukaan ihminen ei voi sanoa milloin se tapahtuu. On Jumalan viisautta, että meidän tehtäväksemme ei ole annettu laskea määräaikoja. Meidän t...
MielipideOlen laittanut merkille, että helluntailiikkeessä pastori-nimikettä käytetään jos minkälaisissa tehtävissä toimivan henkilön ”virkanimikkeenä”. Meillä on seurakunnissa lapsipastoreita, nuorisopastorei...
MielipideOlen saanut Jumalan armosta pitää Rukoillen eteenpäin -iltoja. En epäile hetkeäkään, ettei se ole ollut Jumalan tahto, koska Raamattukin sanoo: ”Rukoilkaa lakkaamatta.” Mutta meille ihmispoloisille yh...
MielipideOn surullista, miten nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea ja varhainen päivähoitoon siirtyminen on saanut yllättäen runsaasti mediassa palstatilaa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on...
MuutMusiikin tyyleihin liittyvä erimielisyys on mahdollista ylittää, kun jumalanpalveluksen tarkoitus ja tehtävä ymmärretään oikein.
ArtikkelitIhminen on pohtinut elämän tarkoitusta halki ihmiskunnan historian. Tarve tarkoituksen ja merkityksellisyyden kokemiseen on suunnitelmallisen Jumalan kuvaksi luodun ihmisen ominaispiirre. Tämän tarpee...
PakinaNäin sanoo flegmaattinen ja yksinkertainen kalifi Harun-el-Pullah Ahmed Ahne -sarjakuvassa yksinvaltiaan auktoriteetillaan.

Ei ollenkaan huono idea, kyllä minäkin haluan olla hyvä. Ja kun oikei...
MuutGabojen tekemät videotodistukset kohahduttavat somaliyhteisöjä, mutta hengenvaarakaan ei estä heitä kertomasta Kristuksen rakkaudesta.
UutisetYhteenkuuluvuuden kaipuu vetää turisteja ja talvilintuja suomalaisiin seurakuntiin Espanjassa ja Thaimaassa.
Muut1980-luvun kristillinen suosikkiyhtye Freidiba Boodos esiintyy seurakunnissa talven aikana.
MuutTampereen helluntaiseurakunnasta alkanut ihmiskaupan vastainen Cotton-toiminta on pyörinyt vasta vajaan vuoden, mutta paljon on jo saatu aikaan. Alkuvaiheen painopisteenä on ollut tiedonhaku ja verkos...
PikavisiittiWilliam Atkinson on brittiläinen tohtori ja raamatunopettaja ja Euroopan helluntailaiteologien järjestön EPTAn (European Pentecostal Theological Association) puheenjohtaja. Hän työskentelee tunn...
MuutLähetysjärjestö One Way Missionin kahvilassa kokoontuu kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita (iltalehti.fi 27.11.).

Vain pari monesta kymmenestä miehestä uskaltautuu valokuvaan seurakunt...
MuutSauna, sisu ja Sibelius. Siinä kolme sanaa jotka monen mielestä kuvastavat hyvin suomalaisuutta ja kansallista identiteettiämme.
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!