Tiistai 15. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Helvi, Heta, Hedvig, Hedda
Julkaistu 15.9.2016 00:00

Ekumeniaa exlibriksillä

Taiteilija Mauri Päivisen Exlibris-näyttely avattiin viime perjantaina Pohjois-Karjalan museossa Joensuussa. Kuva: Heikki SikanenJoensuussa Pohjois-Karjalan museo Hilmassa avattiin viime perjantaina näyttely Exlibriksiä suomalaisille. Esillä on 152 kirjanomistajamerkkiä, jotka kaikki ovat taiteilija Mauri Päivisen käsialaa.

Päivinen on tehnyt vuosien varrella exlibriksiä monille julkisuuden henkilöille. Myös suuri joukko kristillisten kirkkojen johtajia arkkipiispoista vapaakristillisiin vaikuttajiin on saanut Päivisen suunnitteleman merkin.

Exlibris on eräänlainen kirjan omistajan käyntikortti, jossa kuvataan symbolien kautta jotakin kyseiselle henkilölle tärkeää asiaa, kuten ammattia tai harrastusta. Esimerkiksi Fidan emeritus toiminnanjohtaja Arto Hämäläisen merkistä löytyvät eväskori ja ojentuvat kädet, joissa on viisi leipää ja kaksi kalaa.

Näyttelyn avajaiset juonsi MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen ja juhlaesitelmän piti  Suomen Kuvalehden emeritus päätoimittaja Tapani Ruokanen. Myös Yle toi tervehdyksensä tilaisuuteen, jossa esitettiin dokumentaristinakin tunnetun Päivisen tvelokuva Exlibris – symbolien salaisuus.

Näyttely on esillä Hilmassa 13. marraskuuta asti.


Säde Loponen

Jaa
Malmilla soljui dari ja farsi
Kutsumus vaatii sitoutumista
Kiire syö resursseja perheiltä
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!