Kalifornialaispastorit vastarinnassa


Drag-artistit lasten ”satutäteinä”

Joukko San Diegon metropolialueen Chula Vistan kaupungin pastoreita yrittävät estää pienille lapsille suunnatut drag-artistien satutunnit.

 

Yli 20 kristillistä johtajaa ja pastoria, jotka päivittäin palvelevat kalifornialaiskaupunkia pitivät keskiviikkona lehdistö­tilaisuuden pyrkien estämään Chula Vistan kaupunginkirjastossa aloitettavaksi tarkoitetut ”Drag Queen -satutunnit”. Satutunnit on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille.

 

Drag queen on miespuolinen esiintyjä, joka pukeutuu feminiinisiin vaatteisiin ja meikkaa raskaasti erityisiä tilaisuuksia varten. Drag-taiteilijat ovat osa länsimaista homokulttuuria ja ovat usein näkyvä osa pride-kulkueita.

 

Ei sopivaa lapsille

Koko osavaltion laajuiseen pastorien Church United -verkostoon kuuluvat paikalliset pastorit ovat sitä meiltä, että satutunnit eivät sovi lapsille ja ovat ristiriidassa paikallisen yhteisön periaatteiden kanssa.

 

– Neljän nuoren lapsen isänä, yhteisöämme palvelevan seurakunnan pastorina ja Chula Vistan aktiivisena asukkaana jo 30 vuotta toimineena, en voi tukea julkisilla verovaroilla rahoitettavaa Drag Queen -satutuntia, sanoo pastori Amado Huizar South Bay -helluntaiseurakunnasta.

 

– Tällaiset satutunnit eivät sovi yhteisömme lapsille, eikä niitä pitäisi järjestää julkisessa
kirjastossa. Vaikka arvostan kaupunkimme moni-ilmeisyyttä, aikuisten drag-artistien käyttäminen Chula Vistan lapsille suunnatussa toiminnassa ei ole hyväksyttävää. Heidän toimintansa kuuluu yksityisille klubeille, ei julkiseen tilaan, jossa on paljon lapsia, pastori Huizar jatkaa.

 

Pastorien lisäksi kaupungin suunnitelmia vastustamassa on koko ikänsä Chula Vistan kaupungissa asunut koulutettu lastensuojeluviranomainen Alexandra Motz.

 

– Olen tyrmistynyt, että kaupunkimme monet viranomaiset ja aikuiset pitävät sopivana tällaisten aikuisten viihdetaiteilijoiden ja pienten lastemme ikään sopimattoman yhteistyön, Motz sanoi ennen tiedotustilaisuutta.

 

– Ei ole sopivaa, että julkista rahoitusta saava kaupunginkirjasto esittelee kiistanalaisia ja sopimattomia elämäntapoja alaikäisille. Itse asiassa se voi olla haitallista heidän terveydelleen ja psykologiselle kehitykselleen, koska he eivät ole vielä ikänsä puolesta kykeneviä ottamaan vastaan tämän kaltaista informaatiota. Tällaiset tilanteet saattavat myös hämärtää lasten luontaista vaistoa suojella itseään mahdollisilta hyväksi­käyttäjiltä, jotka usein käyttävät samanlaista tapoja houkutellakseen lapsia seksuaaliseen hyväksi­käyttöön, Motz kertoi huolestuneena.

 

Whole Foods Market -kauppaketju boikottiin

Toisaalla Atlantassa Georgian osavaltiossa, kristillinen äitejä yhdistävä järjestö One Million Moms boikotoi Whole Foods -kauppaketjua, joka on antanut tukensa drag-artistien vetämille satu­tunneille. Järjestön mukaan satutunneilla pyritään indoktrinoimaan lapsia sisälle transsukupuolisuutta ja homoseksuaalisuutta ajavaan ajatteluun.

 

Järjestö on julkaissut verkossa vetoomuksen, jossa kehotetaan äitejä jättämään ostokset kauppa­ketjussa väliin. Vetoomuksen yhteydessä järjestö toteaa muun muassa, että ”jälleenmyyjä, joka aiemmin edisti orgaanisen ja puhtaan ruoan myyntiä, on nyt kyllästetty saastalla altistaen amerikkalaiset lapset drag-artistien houkutuksille. Heidän tavoitteenaan on normalisoida HLBTQ-elämäntapa.”

 

Drag-artistien satutunnit ovat saaneet taakseen muun muassa Atlantan pormestari Keisha Lance Bottomsin tuen.

 

Drag Queen -satutunteja on suunniteltu ja toteutettu paikallisissa kaupunkien ja koulujen kirjastoissa maanlaajuisesti kuluneena vuonna. Tapahtumat pitävät sisällään pienille lapsille tarkoitettuja satujen lukuhetkiä, joita pitävät miehet, jotka ovat pukeutuneet naisen sukupuolirooliin liioittelemalla esimerkiksi meikkausta ja pukeutumista. One Mil­lion Moms -järjestön mukaan tämä kaikki tapahtuu hyvän tekemisen varjolla. Järjestön mukaan jotkut drag-artistit ovat tunnustaneet pyrkivänsä houkuttelemaan seuraavaa sukupolvea.

 

Whole Foods Market -kauppa­ketjulla on eri puolilla Yhdysvaltoja ja Kanadaa 499 myymälää.

 

 

Petri Mäkilä
37/2019

PääkirjoitusKun auringonsäteet osuvat sadepisaroihin, ne taittuvat ja heijastuvat niin, että niistä muodostuu taivaalle sateenkaari. Tämä upea luonnonilmiö jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.

...
UutisetOnni ja Marika Haapala elävät kutsumuksessa, vaikka arki tarjoaakin vain vähän suuria käänne­kohtia.

Matka Hämeen­linnaan tapaamaan Onni ja Marika Haapalaa sujuu syksyn ensimmäisten kunnon sate...
UutisetTansanialaisen ammattioppilaitoksen kehittämisajattelu vahvistui arviointiprosessin tukemana.


Arviointiraportteja tuotetaan maailmaan kiihtyvällä tahdilla. Niiden perustee...
UutisetMaahanmuuttajatyössä Suomessa ollaan uuden vaiheen kynnyksellä.


Miten maahan­muuttajataustaisista kristityistä kasvaa vastuun­kantajia seurakunnassa? Tämä on maahanmuuttajatyön iso kysymy...
UutisetThe Christian Post kertoi 3. syyskuuta nettiuutisessaan Päivi Räsäsen rikostutkinnasta.


”Kristitty Suomen eduskunnan jäsen on tutkinnan kohteena hänen lainattuaan Uutta testamenttia s...
UutisetJoukko San Diegon metropolialueen Chula Vistan kaupungin pastoreita yrittävät estää pienille lapsille suunnatut drag-artistien satutunnit.


Yli 20 kristillistä johtajaa ja pastoria, jotka...
KolumniVuosia parantumattomasti sairaita hoitanut sairaanhoitaja kertoi, mitä asioita ihmiset katuvat eniten ennen kuolemaansa. Yleisin katumuksen aihe on omista unelmista luopuminen. Vasta kuolinvuoteel...
MuutMediassa on vuosi­kausien ajan nostettu esiin arvokonfliktia, jossa perinteiset kristilliset arvot asetetaan jännitteeseen erilaisten vähemmistöryhmien identiteettipolitiikan kanssa.

...
PakinaHyvät kuulijat, tervetuloa seuraamaan luentoamme. Tällä luennolla paljastamme teille, mikä on kristittyjen salainen ase, mitkä ovat sen toimintaperiaatteet ja keskeiset ominaisuudet ja millainen o...
ArtikkelitTyötä tehdessä unohtuu helposti Raamatun ohje lepo­päivän pitämisestä (2. Moos. 20:8). Ja vaikka ei unohtuisikaan, ny­kyään elämä täyttyy työn lisäksi muista vastuista ja velvollisuuksista perheen...
MuutKälviällä tehtiin kauralyhteitä lähetystyön hyväksi. Talkoo­päivän tuloksena syntyi yli 200 lyhdettä, jotka myydään joulun alla lintulyhteiksi lähetyskirpputorilla. Tuotot menevät ihmis­kaupan vas...
MuutChiang Mai tulee olemaan Miika ja Maria Savolan ensimmäinen kotikaupunki Thaimaassa.

Tavaroiden läpikäyntiä ja lajittelua, viisumiasioiden viimeisiä varmisteluja, kansainvälisen ajokort...
MielipideRistin Voiton numerossa 34 Kaarlo Humaloja kirjoitti huolestaan luterilaisen kirkon ja helluntaiherätyksen välisen sovintotapahtuman vaikutuksista. Niin kuin kirjoittaja totesi, on kristillisen et...
MerkkipäiviäTuula Hellevi Suomi syntyi Helsingissä 16.9.1949. Elämä yksinhuoltajaperheessä oli vaatimatonta mutta turvallista. Äidin poismeno Tuulan ollessa 14-vuotias muutti elämän kulkua. Tupu pääsi kotiapu...
MuistolleSeppo Honkanen, joka 2. elokuuta muutti 77-vuotiaana Herran luo, oli läheinen työtoverini Fida Internationalissa (silloin vielä nimellä Suomen Vapaa Ulkolähetys) vuosikymmenen ajan (1989–1999...
MuutSallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Simon Kyreneläinen taas lavalle
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!