Torstai 25. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuija, Tuire
Julkaistu 9.9.2019 12:06

Kalifornialaispastorit vastarinnassa


Drag-artistit lasten ”satutäteinä”

Joukko San Diegon metropolialueen Chula Vistan kaupungin pastoreita yrittävät estää pienille lapsille suunnatut drag-artistien satutunnit.

 

Yli 20 kristillistä johtajaa ja pastoria, jotka päivittäin palvelevat kalifornialaiskaupunkia pitivät keskiviikkona lehdistö­tilaisuuden pyrkien estämään Chula Vistan kaupunginkirjastossa aloitettavaksi tarkoitetut ”Drag Queen -satutunnit”. Satutunnit on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille.

 

Drag queen on miespuolinen esiintyjä, joka pukeutuu feminiinisiin vaatteisiin ja meikkaa raskaasti erityisiä tilaisuuksia varten. Drag-taiteilijat ovat osa länsimaista homokulttuuria ja ovat usein näkyvä osa pride-kulkueita.

 

Ei sopivaa lapsille

Koko osavaltion laajuiseen pastorien Church United -verkostoon kuuluvat paikalliset pastorit ovat sitä meiltä, että satutunnit eivät sovi lapsille ja ovat ristiriidassa paikallisen yhteisön periaatteiden kanssa.

 

– Neljän nuoren lapsen isänä, yhteisöämme palvelevan seurakunnan pastorina ja Chula Vistan aktiivisena asukkaana jo 30 vuotta toimineena, en voi tukea julkisilla verovaroilla rahoitettavaa Drag Queen -satutuntia, sanoo pastori Amado Huizar South Bay -helluntaiseurakunnasta.

 

– Tällaiset satutunnit eivät sovi yhteisömme lapsille, eikä niitä pitäisi järjestää julkisessa
kirjastossa. Vaikka arvostan kaupunkimme moni-ilmeisyyttä, aikuisten drag-artistien käyttäminen Chula Vistan lapsille suunnatussa toiminnassa ei ole hyväksyttävää. Heidän toimintansa kuuluu yksityisille klubeille, ei julkiseen tilaan, jossa on paljon lapsia, pastori Huizar jatkaa.

 

Pastorien lisäksi kaupungin suunnitelmia vastustamassa on koko ikänsä Chula Vistan kaupungissa asunut koulutettu lastensuojeluviranomainen Alexandra Motz.

 

– Olen tyrmistynyt, että kaupunkimme monet viranomaiset ja aikuiset pitävät sopivana tällaisten aikuisten viihdetaiteilijoiden ja pienten lastemme ikään sopimattoman yhteistyön, Motz sanoi ennen tiedotustilaisuutta.

 

– Ei ole sopivaa, että julkista rahoitusta saava kaupunginkirjasto esittelee kiistanalaisia ja sopimattomia elämäntapoja alaikäisille. Itse asiassa se voi olla haitallista heidän terveydelleen ja psykologiselle kehitykselleen, koska he eivät ole vielä ikänsä puolesta kykeneviä ottamaan vastaan tämän kaltaista informaatiota. Tällaiset tilanteet saattavat myös hämärtää lasten luontaista vaistoa suojella itseään mahdollisilta hyväksi­käyttäjiltä, jotka usein käyttävät samanlaista tapoja houkutellakseen lapsia seksuaaliseen hyväksi­käyttöön, Motz kertoi huolestuneena.

 

Whole Foods Market -kauppaketju boikottiin

Toisaalla Atlantassa Georgian osavaltiossa, kristillinen äitejä yhdistävä järjestö One Million Moms boikotoi Whole Foods -kauppaketjua, joka on antanut tukensa drag-artistien vetämille satu­tunneille. Järjestön mukaan satutunneilla pyritään indoktrinoimaan lapsia sisälle transsukupuolisuutta ja homoseksuaalisuutta ajavaan ajatteluun.

 

Järjestö on julkaissut verkossa vetoomuksen, jossa kehotetaan äitejä jättämään ostokset kauppa­ketjussa väliin. Vetoomuksen yhteydessä järjestö toteaa muun muassa, että ”jälleenmyyjä, joka aiemmin edisti orgaanisen ja puhtaan ruoan myyntiä, on nyt kyllästetty saastalla altistaen amerikkalaiset lapset drag-artistien houkutuksille. Heidän tavoitteenaan on normalisoida HLBTQ-elämäntapa.”

 

Drag-artistien satutunnit ovat saaneet taakseen muun muassa Atlantan pormestari Keisha Lance Bottomsin tuen.

 

Drag Queen -satutunteja on suunniteltu ja toteutettu paikallisissa kaupunkien ja koulujen kirjastoissa maanlaajuisesti kuluneena vuonna. Tapahtumat pitävät sisällään pienille lapsille tarkoitettuja satujen lukuhetkiä, joita pitävät miehet, jotka ovat pukeutuneet naisen sukupuolirooliin liioittelemalla esimerkiksi meikkausta ja pukeutumista. One Mil­lion Moms -järjestön mukaan tämä kaikki tapahtuu hyvän tekemisen varjolla. Järjestön mukaan jotkut drag-artistit ovat tunnustaneet pyrkivänsä houkuttelemaan seuraavaa sukupolvea.

 

Whole Foods Market -kauppa­ketjulla on eri puolilla Yhdysvaltoja ja Kanadaa 499 myymälää.

 

 

Petri MäkiläJaa
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
Helluntaiseurakuntien jäsenmäärä pienimmillään 25 vuoteen – vuosittainen kastettujen määrä pudonnut alle puoleen takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!