Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 16.6.2018 06:57

Draama vie evankeliumia eteenpäin

Jääkarhu (Sirpa Söderström) saa konduktööriltä (Tom Söderström) lipun evankeliumijunan kyytiin. IK-opiston leirintäalueen kauden avannutta näytelmää katsomaan oli kutsuttu myös opiston lähialueen perheitä. Leirintäalueella on koko kesän ajan viikonloppuisin ohjelmaa, kuten konsertteja. Kuva: Anna Lehtinen

Pieniä ja isompia lapsia istuu vieri vieressä penkillä ja katselee tarkkaavaisesti, kun lavalle astuu harjaansa heilutellen konduktööri. Pian tutustutaan myös jääkarhuun, joka on lähdössä tapaamaan Sergei-serkkuaan kauas Siperiaan.

 

Mutta millä serkun luokse pääsisi? Evankeliumijunalla tietysti, konduktööri opastaa jääkarhua. Ja niin alkaa jääkarhun junamatka, jonka aikana otus oppii monia tärkeitä asioita uskonelämästä.

 

 

Jääkarhu on Sirpa Söderström ja konduktööri – sekä myöhemmin voimamies Toveri Poveri – on Tom Söderström. Söderströmit ovat Kangasniemen helluntaiseurakunnan  pastoripariskunta ja myös IK-opistossa syksyllä alkavan teatterilinjan pääopettajat.

 

Ison Kirjan leirintäalueen kesän avaus järjestettiin lauantaina 9. kesäkuuta, ja kausi jatkuu aina elokuun puoleenväliin asti. Lastennäytelmän lisäksi juhlassa esiteltiin myös uudet leikkivälineet SiCafén pihamaalla. Paikalle oli kutsuttu lähialueen lapsia, ja kolmisenkymmentä lasta läheisineen olikin saapunut testaamaan uusia välineitä ja nauttimaan jäätelöstä.

 

 

Teatteri sopii kaikille

Sirpa ja Tom Söderströmin sydän palaa evankeliumin välittämiselle teatterin keinoin, ja nyt on suunnitteilla yhdistää teatteri ja Ison Kirjan kaunis alue.

 

Ensi kesänä Isossa Kirjassa on ikioma kesäteatteri, jonka esityksen toteuttaa talven aikana kuutena viikonloppuna harjoitteleva teatterilinja.

 

Kesäteatteriesityksen ensi-ilta on vuoden päästä juhannuksena. Käsikirjoitus on jo Tom Söderströmillä tekeillä. Teatterilinjan ensimmäinen viikonloppu on syyskuussa, 22.–23.9.

 

– Aloitamme perusharjoituksilla ja tutustumisella. Kuka vain täysi-ikäinen voi tulla mukaan, ja nuoremmatkin vanhempien kanssa, Söderströmit kannustavat.

 

He painottavat, että aiempaa kokemusta näyttelemisestä ei tarvita, vaan tärkeintä on halu lähteä kokeilemaan. Kesäteatteriesityksen tekemiseen tarvitaan myös esimerkiksi lavastajia, puvustajia, maskeeraajia ja muusikoita.

 

– Haussa on yhteensä ainakin 15–20 henkilön kokoonpano. Uskonasioiden pitää olla näyttelijöille tuttuja, Söderströmit kertovat.Löytöretkelle

Sirpa ja Tom Söderström ovat tehneet teatteria 1990-luvulta asti ja saaneet alan koulutusta muun muassa Tampereen yliopistossa.

 

Draama on hyvä keino uskonasioiden käsittelemiseen, sillä se tarjoaa mahdollisuuden uppoutua toiseen maailmaan sekä samastumiskohteita omiin kokemuksiin.

 

– Seurakunnissa on paljon potentiaalia esiintymiseen, mutta toiminnalle tarvitaan johtajia.

 

Esiintyjät tarvitsevat myös rohkeutta. Söderströmit vakuuttavat, että itseluottamus kasvaa tekemisen kautta – niin heille itselleenkin on tapahtunut.

 

– Uskon, että esiintyminen voi olla Jumalan lahja, joka näkyy esimerkiksi äänenkäytön luontevuutena. Näyttelijän ei kuitenkaan tarvitse olla ulospäinsuuntautunut. Kiinnostus teatterintekemiseen riittää, Tom Söderström sanoo.

 

– Näytteleminen voi olla matka, jossa löytää itsestään uusia puolia, Sirpa Söderström täydentää.

 

 

Anna Lehtinen

 Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!