Digitaaliset kesäaktiot keskittyivät someen ja tiimien kotipaikkakunnille

Muutoksista huolimatta Tulisielu-aktiotiimin yhteishenki ja palvelualttius pysyi korkealla koko aktion ajan. Tiimiin kuuluivat (vasemmalta) Sara Juntunen, Oiva Lappalainen, Sara Vesterinen, Julia Kujala, Maria Kerttula ja Erkki Kujala. Kuva: Oiva Lappalainen

Markku Ovaskan lähettiperheen perinteinen, Suomen kesään kuuluva kokouskiertue on viimeistä puristusta vaille valmis. Ennen Saksaan palaamista Markku osallistuu vielä rakkaan lähettäjäseurakunnan kokoukseen Hämeenkyrössä ja suorittaa pikavauhdilla D1-ajokortin.

 

– Saatan tarvita pienoislinja-autokorttia aktioissa, ja nyt tuli mahdollisuus ajaa se, Ovaska pohtii ja lisää vielä kovin tutut sanat: ”vaikka koronan vuoksi kaikki on epävarmaa”.

 

Ovaskat ovat toimineet lähetystyössä Saksassa vuodesta 2003. Markun sydämellä on voittaa Eurooppa Jeesukselle, ja näyn ytimessä on lähettää tuhansia aktiotiimejä ympäri Eurooppaa. Siksi esimerkiksi ajokortin päivittäminen on tärkeää, oli koronaa tai ei.

 

 

Epävarmuus, peruutukset ja karanteenit varjostavat tämän hetken lähetystyötä. Kun suurin osa läheteistä on palannut Suomeen, on myös lyhytaikainen lähetystyö haasteen edessä. Ensin pitää odottaa, että lähetit palaavat kentälle ja vasta sitten aktiot ja lähetysharjoittelut pääsevät vauhtiin.

 

– Teemme syksyn aktioita varten valmistelutöitä normaaliin tahtiin, ja haluaisin rohkaista tähän muitakin. Emme tiedä, miten tilanteet etenevät kussakin maassa, mutta on surkeaa, jos lähetystyö lamaantuu tänä aikana. Nyt on evankeliumin aika, Ovaska rohkaisee.

 

Suomen helluntaiseurakunnat lähettävät vuosittain noin 200 aktiolaista ympäri maailmaa. Tänä kesänä lähes kaikki aktiot jouduttiin perumaan. Samalla uudet innovaatiot saivat jalansijaa. Tiimit, jotka olivat valmistautuneet matkustamaan ulkomaille kertomaan rakastavasta Jumalasta, tekivätkin sitä omilla paikkakunnillaan.

 

Esimerkiksi Saksassa, Englannissa ja Espanjassa tällaiset aktiotiimit auttoivat omien paikkakuntiensa vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

 

 

Myös Tampereen Tulisielukoulussa aktiot päätettiin pikavauhdilla toteuttaa pääosin sosiaalisessa mediassa.

 

– Olihan se hurjaa, kun Fuengirola, Jerusalem ja New York vaihtuivat Sodankylään, Savonlinnaan ja Tampereeseen, Sara Juntunen summaa.

Juntunen, 22, on Lahden helluntaiseurakunnan aktiivi, joka johti aktiota ensimmäistä kertaa.

 

– Täytyy myöntää, että jännitti kovasti, kun tiimi oli levällään ympäri Suomea omissa kodeissaan ja siitä piti lähteä johtamaan aktiota. Näin jälkikäteen olo on kuitenkin kiitollinen, koska tavoitimme enemmän ihmisiä kuin uskalsimme toivoa.

 

Tiimin Instagram-livelähetyksiin osallistui kymmenittäin ihmisiä ympäri Suomea. Tiimi tuotti Sodankylän vapaaseurakunnan nuorille videomateriaalia ja sai vain positiivista palautetta.

 

– Samoin aktion palvelupäivistä jäi hyvä mieli niin tiimille, kuin ihmisille, joita kohtasimme. Toki yhteyttä ei pystytty rakentamaan samalla tavalla kuin jos olisimme olleet fyysisesti samassa paikassa. Haasteista huolimatta näimme aktion aikana, kuinka Jeesus on ajankohtainen ja koskettaa ihmisiä voimallisesti. Evankeliumin luonne on kekseliäs, Sara Juntunen sanoo leveä hymy kasvoillaan.

 

 

Juha Lehtonen
34/2020

KolumniMaailma on nykyään täynnä ratkaisemattomia, isoja asioita. Taidan silti paneutua pienen ihmisen asioihin, sillä olemmehan me pienetkin olemassa. T...
PääkirjoitusRaamatun kertomukset ja historia osoittavat, että Jumala kykenee kääntämään mitä erilaisimmat tapahtumat oman valtakuntansa parhaaksi. Kun häneen luottamuksensa asettaneet uskovat ovat nousseet pe...
UutisetVarhain perustettu ammattimainen levytysstudio mahdollisti musiikkituotannon komean kaaren.
Helluntailaisen musiikkihistorian tärkeimpänä yksittäisenä päätöksenä voidaan pitää Prisma-studion...
UutisetVenäjän hallitus esitteli maan eduskunnalle eli duumalle muutama viikko sitten uuden uskonnollista elämää rajoittavan lakiehdotuksen.


Lakiehdotus, artikla 7, kuuluu omantunnon ja...
UutisetMarkku Ovaskan lähettiperheen perinteinen, Suomen kesään kuuluva kokouskiertue on viimeistä puristusta vaille valmis. Ennen Saksaan palaamista Markku osallistuu vielä rakkaan lähettäjäseuraku...
UutisetUskonnollisuuden ja hyvinvoinnin suhdetta on tutkittu Suomessa määrällisesti vain vähän – Harri Koskelan psykologian väitöstutkimus paikkaa vajetta.


Kiistelty teema, josta kaikill...
ArtikkelitTavoitteemme elämässä on menestyä ja saavuttaa monenlaista hyvää: löytää hyvä aviopuoliso ja saada lapsia ja toivoa myös heille menestystä elämässä. Nämä kun toteutuvat, niin voi tuntea itsensä ty...
UutisetPelastusarmeija uudistaa kirpputori- ja kierrätystoimintaansa. Kirpputorit tullaan jatkossa tuntemaan iCare-myymälöinä. Uuden konseptin myötä liikkeistä tulee entistä kiinteämmin osa Pelastusarmei...
UutisetArkisena elokuun alun tiistai-iltapäivänä puhelimeeni kilahtaa viesti Pohjois-Pohjanmaan helluntaiseurakuntien koulupastorilta Raino Ojalalta: ”Larsmossa viisi nuorta tuli uskoon ja viis...
Strategia tähtää vuoteen 2035
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!