Torstai 17. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Saini, Saana, Vesta, Diana
Julkaistu 3.1.2018 06:28

Cafe Verso vetää väkeä Valkealassa

Ennen joulua Cafe Versossa oli esiintymässä tamperelainen AMen-ryhmä, joka sai hyvän vastaanoton. Kuva: Reija Ripatti

Lämmin valo kajastaa Cafe Ver­son ikkunoista. Kahvila on Val­kealan helluntaiseurakunnan kokoontumispaikka. Vuonna 2015 perustettuun seurakuntaan kuuluu kolmisenkymmentä jä­sentä.

 

– Toimimme aiemmin Kouvo­lan helluntaiseurakunnan toimi­pisteenä. Oma seurakunta Valkealaan syntyi monien vaiheiden ja rukousten myötä, kertoo van­himmiston jäsen Lasse Ripatti, joka palvelee seurakuntaa oman työnsä ohella.

 

Seurakunnan kokoontumis­paikka on entinen postin kiin­teistö. Cafe Verso on auki kol­mena arkipäivänä viikossa, ja pienen kirkkosalin puolella tilai­suuksia järjestetään torstaisin ja sunnuntaisin.

 

– Valkealan keskustassa ei ol­lut kahvilaa, joten sen perustami­nen oli luontevaa. Ammattihen­kilökunta hoitaa kahvilaa, ja tal­koolaisia on apuna. Taso pidetään korkeana mutta kynnys matalana, Ripatti kuvailee.

 

Cafe Versossa kukaan ei saar­naa, mutta ihmisten kanssa mie­lellään keskustellaan. Tarjolla on myös hengellisiä lehtiä, kirjoja ja musiikkia.

 

– Olemme järjestäneet myös konsertteja, joihin ihmisten on helppo tulla. Seurakunnan näky­nä on tavoittaa oman pitäjän ih­misiä, ja siinä on onnistuttu. Nyt on kylvön aika, sadonkorjuu tulee ajallaan, Ripatti sanoo.

 

 

Markku Sandberg

 Jaa
Nuorison into ja osaaminen sytyttävät ja hoitavat
Kutsumus vaatii sitoutumista
Kiire syö resursseja perheiltä
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!