Maanantai 6. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Vilho, Ville, Viliami, Vilhelm, Vili, Jami, Vilhelm, William
Julkaistu 15.12.2016 00:00

Brittiviranomaisilta yllätyslausunto uskonnonvapauden puolesta

”Britannian virkamiehet rohkaisevat maata palauttamaan Kristus osaksi joulua – jopa työpaikoilla”, kirjoittaa Christianity Today. Uutinen on kristillisyyden kannalta poikkeuksellinen. Viime aikoina Britanniassa on nähty monia uskonnollisesti syrjiviä tapauksia ja jopa Englannin kirkon arkkipiispa on suominut julkisesti hallituksen heikkoa uskontolukutaitoa.

Joulukuun alussa kansallisen tasaarvo- ja ihmisoikeuskomission puhemies David Isaac  rohkaisi yllättäen kansaa pitämään esillä joulun kristillisiä juuria.

– Meillä on hyvin vahva uskonnollisen suvaitsevaisuuden ja sananvapauden perinne, ja kristillinen perintö on jotakin, josta me kaikki voimme olla ylpeitä, hän totesi.

Moni poliitikko, kuten pääministeri Theresa May, komppasi ajatusta.

– Me kaikki haluamme varmistaa, että ihmiset työpaikoillaan tuntevat voivansa puhua uskostaan ja melko vapaasti myös joulusta, hän totesi.

Hallitus julkisti myös raportin syrjinnän vastaisesta laista. Siinä työyhteisöjä muistutetaan uskontosuvaitsevaisuudesta. Raportti viittaa tapauksiin, joissa etenkin kristittyjä on syrjitty työpaikoilla väärin perustein. Esimerkiksi lastenhoitaja sai potkut vastattuaan kysymykseen homoseksuaalisuudesta ja lentoyhtiön lähtöselvitystyöntekijä ei saanut kantaa ristiriipusta.

Kristillisyyden puolestapuhujat kiittelevät myönteisiä uskonnonvapauslausuntoja mutta sanovat, että syrjinnän vastaista lakia tulisi korjata, jotta uskonnonvapaus toteutuisi aidosti työpaikoilla.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!