Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 12.5.2016 00:00

Bono esiintyy psalmidokumentissa

Yhdysvaltalainen Fullerin teologinen seminaari on julkaissut dokumentin, jossa U2-yhtyeen laulaja Bono ja kirjailija Eugene Peterson keskustelevat psalmeista. Dokumentti kertoo myös miesten ystävyydestä, joka sai alkunsa, kun Bono ihaili Petersonia nykykielisen The Message -raamatunkäännöksen tekijänä.

Muun muassa pastorina ja professorina toiminut Peterson kertoo löytäneensä psalmit ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana. Aluksi hän hämmentyi niiden metaforista, sillä ne haastoivat hänen saamansa opetuksen, jonka mukaan Raamattua on luettava kirjaimellisesti.

– Psalmit ovat tärkeitä, koska joillekin ihmisille ne voivat opettaa, että mielikuvituksen avulla on mahdollista päästä käsiksi totuuteen, hän sanoo.

Bono puolestaan arvostaa psalmien tapaa kuvata ihmiselämän tunnekirjoa. Hän kertoo usein toivovansa, että kristillisessä musiikissa olisi enemmän vastaavanlaista rehellisyyttä.

– Kirjoita laulu avioliitto-ongelmistasi! Kirjoita siitä, mikä hallinnossa mättää. Jumala odottaa sinulta totuutta, hän rohkaisee kristittyjä artisteja.

Englanninkielisen dokumentin voi katsoa osoitteessa fullerstudio.fuller.edu.


Säde Loponen


Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!