”Bonnken järjestöllä” voimauttava Tulikonferenssi

Tapahtumassa oli useita puhujia. Reinhard Bonnken työtä jatkava evankelista Daniel Kolenda (vas.) totesi omassa päätöspuheessaan, että Jeesuksen seuraaminen on universumin korkein kutsumus, josta on maksettava myös hinta. Kuva: Christ for all NationsSuurista evankeliointikampanjoistaan Afrikassa tunnettu lähetysjärjestö Christ for all Nations (CfaN) järjesti 10.–11. kesäkuuta perinteisen ”Tulikonferenssinsa” eli Fire Conferencen Sveitsin Winterthurissa. Erityisesti evankeliointinäyn syttymiseen tähtäävä tapahtuma toteutettiin
yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Konferenssissa opettivat CfaN:n nykyinen toiminnanjohtaja, evankelista Daniel Kolenda, evankelista Todd White sekä pastori Peter van den Berg. Musiikkivastuussa oli Hillsong Germany -ylistysryhmä.

Pinnalla Jumalan odotus

Monet osallistujat olivat paikalla kohdatakseen Jumalaa lähemmin. Sveitsissä asuva hollantilainen Hanna, 51, oli saanut kavereiltaan vinkin osallistua konferenssiin. Hän odotti konferenssilta opetusta siitä, miten elämä kannattaisi elää Jumalalle.

Saksalainen David, 21, tuli konferenssiin Hillsong Germany -ylistysryhmän ja kaveriporukkansa mukana. Hänen tavoitteenaan oli oppia tuntemaan paremmin Jeesusta. Sveitsin Zürichissä asuva helluntailainen Stefan, 41, oli hakemassa ”uutta iskua” uskonelämäänsä tuoreen Jumalan kohtaamisen kautta. Hän kehui myös Daniel Kolendan opetusta.

Sveitsiläinen Kurt, 56, sanoi tulleensa tapahtumaan kohdatakseen Jeesuksen ja rukouksissaan mahdollisuus, että Jumala parantaisi hänen näkönsä.

“Tekopyhyys vie todistusvoiman”

Kaksipäiväinen tapahtuma alkoi perjantaina Hillsong Germany -ylistysryhmän konsertilla. Illassa Todd White, entinen ateistinarkomaani, kertoi elämäntarinansa. Hän aloitti 12-vuotiaana huumeidenkäytön ja eli aina 34-vuotiaaksi asti ilman, että kukaan olisi kertonut hänelle Jeesuksesta.

White oli jo päättänyt tehdä itsemurhan, mutta meni viimeisenä oljenkortenaan kirkkoon puhumaan asioistaan. Sieltä hän löysi miehen, joka tunsi Jeesuksen. Tästä alkoi tapahtumaketju, jonka seurauksena Jumala vapautti Whiten itsetuhoisuudesta, häpeästä, väkivallasta, huumeista, alkoholista, pornografiasta ja baarielämästä. Jonkin ajan kuluttua myös hänen tyttöystävänsä tuli uskoon ja pariskunta meni naimisiin.

Todd White laittoi kuulijat miettimään, onko ympärillämme ihmisiä, joille kukaan ei ole koskaan kertonut Jeesuksesta. White sanoi, että kristittyjen tekopyhyys vie todistusvoiman uskovien elämästä: myös hänen omaa uskoontuloaan hankaloitti hänen uskovista saamansa tekopyhä kuva. Tällaista tekopyhyyttä on esimerkiksi töykeä käyttäytyminen lähimmäisiä kohtaan.

– Olet vastuussa suhteestasi Jumalaan sekä siitä, elätkö tekopyhää kristityn elämää, White julisti.

Milloin on aika evankelioida?

Peter van den Berg kertoi lauantaina, kuinka hän oli vähän aikaa sitten ihmeellisesti parantunut aggressiivisesta syövästä. Hän kehotti myös kuulijoita rukoilemaan kaikkein toivottomimpienkin sairauksien puolesta. Van den Berg opetti, että Jumala antaa mahdollisuudet ja ihmisen tehtävä on tarttua niihin kiinni. Vaikka Vanhan testamentin Jonatankaan ei ollut suuri soturi, hän kukisti filistealaiset Jumalan avulla.

– Kristityn ei tarvitse olla suuri opettaja, evankelista tai puhuja, jotta hän voi todistaa Jeesuksesta, van den Berg rohkaisi. Hän sanoi, ettei todistamiseen ja oman lähipiirin evankeliointiin tarvita erityistä profetiaa tai merkkiä taivaasta. Tärkeää on alkaa yksinkertaisesti toimia ja luottaa Jumalaan.

Lauantai-iltana rukoiltiin Pyhällä Hengellä ja tulella täyttymistä Daniel Kolendan johdolla. Kolenda muistutti, että Jeesus ja opetuslapsetkin tarvitsivat Pyhän Hengen voimaa. Ilman häntä mekään emme voi tehdä mitään.

Kaikki halukkaat kävelivät iltapäivän kokouksessa ”tulitunneliin”, jossa vastuunkantajat laittoivat kätensä jokaisen päälle. Rukouksena oli täyttyä Pyhällä Hengellä ja saada tuore kohtaaminen Jumalan kanssa. Monet kaatuivat maahan tulitunnelissa tai yleisössä omalla paikallaan ja puhuivat kielillä.

Parantumistodistuksia

Tulikonferenssin lopputilaisuudessa Daniel Kolenda julisti, että Jeesuksen seuraaminen on universumin korkein kutsumus, josta on maksettava myös hinta; maailman ja sen himojen hylkääminen. Kuitenkaan ei ole olemassa mitään parempaa tietä kuin Jeesus-tie.

– Vaikka meidän tulisi uida minkä tahansa valtameren yli tai kiivetä mille tahansa vuorelle, teemme sen, jos se vaaditaan Jeesuksen seuraamiseen, Kolenda totesi.

Tapahtuman päätti rukous sairaiden puolesta. Monet ihmiset tulivat lavan eteen todistaakseen parantumisestaan. Peter van den Berg lähetti yleisön kotimatkalle sanoen, että tämä ei ole loppu vaan alku ja että konferenssin vaikutus tulee ilmi osallistujien arjessa ja elämässä.


Panu Launonen


25/2016

UutisetIlmapiiri on avoin ja sanoma Jeesuksesta menee eteenpäin vankien kertoessa uskosta toisilleen.
PuheenaiheMilla Happonen alkoi auttaa Ugandan kaikkein köyhimpiä.
PikavisiittiTommi Hakkari, 37, ei enää itse tee videoita ja touhuile somessa. Nuotta.comissa sisältöä tuottavat nyt nuoremmat.

Lapsuuden haaveammattini oli ammattijääkiekkoilija tai liikunnanopettaja, kosk...
ArtikkelitEpäilysten, pettymysten ja tappioiden hetkellä kokemus kastetuksi tulemisesta muistuttaa uskovalle, että hänet on otettu Jeesuksen omaisuudeksi.
UutisetElokuvantekijä Mel Gibson valmistelee teokselleen The Passion of the Christ jatko-osaa, joka keskittyy Jeesuksen ylösnousemukseen. Elokuvan työstäminen on vasta alkumetreillä, ja sitä tekee Gibsonin l...
UutisetToissalauantainen hyväntekeväisyystapahtuma Cotton Day Tampereen helluntaiseurakunnassa toimi kahteen suuntaan. Tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita lapsiperheille. Sam...
UutisetJohansson työskenteli pitkään muun muassa Ristin Voitto -lehdessä.
Miten onHelluntaiseurakuntien musiikki ry on osoittanut seurakunnille kannanoton, jossa se huolehtii yhteisöjen tämänhetkisestä musiikillisesta tarjonnasta.

Kannanotossa puhutaan helluntaiseurakuntien...
UutisetVanhimmistot voivat hakea työntekijöilleen valtakirjaa, joka vastaa entisajan suosituskirjettä.
UutisetLuterilaisen kirkon arkkipiispan käyttöön hankittu uusi Lexus-merkkinen henkilöauto puhuttaa Kotimaa24.fi-verkkolehdessä.

– Miksi kirkon johtoon kuuluvan henkilön pitää ajaa tämän tason työsuhd...
UutisetJyväskylässä järjestetty Tulisielu-konferenssi kokosi kesäkuun ensimmäiseksi viikoksi 170 nuorta aikuista yhteen. Konferenssissa eri opettajat käsittelivät hengellisen johtajuuden ja palvelun kysymyks...
UutisetJyväskylän ja Durhamin yliopistojen tutkimuksen mukaan varttuneet suomalaiset ovat musiikillisesti mollikansaa. Mitä enemmän ikävuosia, sitä useammin ihminen kokee surumielisen musiikin lohdulliseksi...
UutisetSveitsin Winterthurissa etsittiin Pyhän Hengen voimaa ja sytyttiin evankelioinnista.
UutisetBrittipastori Mark Woods arvioi Christian Todayn kolumnissaan hengellistä nykymusiikkia. ”Siinä ei ole kyse Jumalasta vaan meistä – [se on] hyvältä tuntuvaa puppua, joka toimisi popmusiikkina, jos vai...
UutisetFloridalainen pienen kehitysvammaisen tyttären äiti Courtney Baker kirjoitti hiljattain koskettavan kirjeen häntä odotusaikana hoitaneelle lääkärille, joka suositteli heille raskauden keskeyttämistä l...
MielipideRistin Voitossa on kerrottu paljon Pyhän Hengen toiminnasta, ja se on ollut rohkaisevaa. Minäkin haluan kertoa omasta kokemuksestani.

Olin kauan sitten Turussa juhannusjuhlilla. Siellä sain kok...
MielipideOlen lukenut kiitollisin mielin saamaani palautetta Ristin Voiton artikkelisarjasta (RV 16–18/2016), jossa käsittelin Suomen helluntaiherätyksen jäsenmäärän kehitystä. Kiitos kaikille, jotka ovat anta...
MielipideHelluntaiseurakuntien seuraavilla Syyspäivillä käsittelyyn tuleva aihe naisen asemasta ja palvelutehtävistä seurakunnassa on herättänyt paljon keskustelua ja mielipidekirjoituksia myös Ristin Voittoon...
MielipideOnko helluntaiseurakunnilla virallista kantaa siihen, voiko avopari olla seurakunnan jäsen, jolle moitteen sijaan annetaankin siunaus? Entä sallitaanko jatkuva juopottelu, ilman, että siitä annetaan e...
MielipideTunnen suurta velvollisuutta kirjoittaa aiheesta, joka on vaivannut minua jo viime vuoden ajan. Tätä aihetta sivuttiinkin jo Ristin Voiton teemanumerossa (RV 21).

Seurakunta on minulle rakas ja...
KolumniAvasin ystävämme kodissa sanomalehden. Kyseisen aamun uutistarjonnasta mielenkiintoni herätti kolme erilaista mutta myös yhtäläisyyksiä sisältävää juttua.

Ensimmäinen teksti käsitteli vanhemmuu...
ArtikkelitParantumisihmeet todistavat Jeesuksesta ja osoittavat Jumalan myötätuntoa kärsiviä kohtaan.
MuutPäivi Rinne: Nauru pidentää isää – Tuokiokuvia Seppo Rajamäen elämästä. Aikamedia 2016, 224 sivua.

Kirja tuntuu tuhdilta ja mukavalta kädessä. Kannen kuvassa on kirjan nimen mittainen mies kuva...
MuistolleIltayön tunteina 25.5.2016 taivaan sotajoukot olivat jo jyristelemässä vaunuineen ja tulomatkalla, kun väsynyt matkaaja, saarnaaja Arthur Kukkula henkäisi viimeisen henkäyksensä. Tämä tapahtui kello 2...
UutisetVoimanostaja Sami Nieminen tavoittelee maailmanmestaruutta juhannuspäivänä. Yli vuoden työ huipentuu yhdeksään suoritukseen.
PääkirjoitusHarveneva joukko suomalaisia taitaa muistaa, että vaikka juhannus on alun perin pakanallinen juhla, se on saanut nimensä Johannes Kastajasta. Keskikesän valon juhlaa vietetään kristillisissä kirkoissa...
UutisetIson Kirjan Fifteen-leiriläiset opiskelivat uskonasioita siellä, missä Jeesus maan päällä ollessaan kulki.
MuutMerja Saarni (toim.): Orjuus tänään – Näkökulmia ihmiskauppaan. Aikamedia, 2016. Sid. 160 sivua.

Merja Saarni on toimittamallaan teoksella lähtenyt purjehtimaan vähäisesti kolutuille väylille...
MuutPiritta Poutala: Särjetyn korjaat. Prisma, 2015.

Digipack vihkoineen näyttäytyy harmonisena ja tyylikkäänä, myös varsin naisellisena: solistin kuvia on riittävästi. Levy siis jatkaa laulajakesk...
UutisetKonferenssin historiikin kirjoittaja Tapio Sopanen painottaa, että ulkoisia puitteita tärkeämpää on edelleen tapahtuman hengellinen sisältö.
MuutElina Rautio: Minun paikkani. Tarinoita kutsumuksesta ja sen löytämisestä. Päivä Oy, 2016. Sid. 203 sivua.

Elina Rautio kuvaa kirjassaan Minun paikkani jokaisen kristityn elämään kuuluvaa kutsu...
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!