Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 23.6.2016 07:00

”Bonnken järjestöllä” voimauttava Tulikonferenssi

Tapahtumassa oli useita puhujia. Reinhard Bonnken työtä jatkava evankelista Daniel Kolenda (vas.) totesi omassa päätöspuheessaan, että Jeesuksen seuraaminen on universumin korkein kutsumus, josta on maksettava myös hinta. Kuva: Christ for all NationsSuurista evankeliointikampanjoistaan Afrikassa tunnettu lähetysjärjestö Christ for all Nations (CfaN) järjesti 10.–11. kesäkuuta perinteisen ”Tulikonferenssinsa” eli Fire Conferencen Sveitsin Winterthurissa. Erityisesti evankeliointinäyn syttymiseen tähtäävä tapahtuma toteutettiin
yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Konferenssissa opettivat CfaN:n nykyinen toiminnanjohtaja, evankelista Daniel Kolenda, evankelista Todd White sekä pastori Peter van den Berg. Musiikkivastuussa oli Hillsong Germany -ylistysryhmä.

Pinnalla Jumalan odotus

Monet osallistujat olivat paikalla kohdatakseen Jumalaa lähemmin. Sveitsissä asuva hollantilainen Hanna, 51, oli saanut kavereiltaan vinkin osallistua konferenssiin. Hän odotti konferenssilta opetusta siitä, miten elämä kannattaisi elää Jumalalle.

Saksalainen David, 21, tuli konferenssiin Hillsong Germany -ylistysryhmän ja kaveriporukkansa mukana. Hänen tavoitteenaan oli oppia tuntemaan paremmin Jeesusta. Sveitsin Zürichissä asuva helluntailainen Stefan, 41, oli hakemassa ”uutta iskua” uskonelämäänsä tuoreen Jumalan kohtaamisen kautta. Hän kehui myös Daniel Kolendan opetusta.

Sveitsiläinen Kurt, 56, sanoi tulleensa tapahtumaan kohdatakseen Jeesuksen ja rukouksissaan mahdollisuus, että Jumala parantaisi hänen näkönsä.

“Tekopyhyys vie todistusvoiman”

Kaksipäiväinen tapahtuma alkoi perjantaina Hillsong Germany -ylistysryhmän konsertilla. Illassa Todd White, entinen ateistinarkomaani, kertoi elämäntarinansa. Hän aloitti 12-vuotiaana huumeidenkäytön ja eli aina 34-vuotiaaksi asti ilman, että kukaan olisi kertonut hänelle Jeesuksesta.

White oli jo päättänyt tehdä itsemurhan, mutta meni viimeisenä oljenkortenaan kirkkoon puhumaan asioistaan. Sieltä hän löysi miehen, joka tunsi Jeesuksen. Tästä alkoi tapahtumaketju, jonka seurauksena Jumala vapautti Whiten itsetuhoisuudesta, häpeästä, väkivallasta, huumeista, alkoholista, pornografiasta ja baarielämästä. Jonkin ajan kuluttua myös hänen tyttöystävänsä tuli uskoon ja pariskunta meni naimisiin.

Todd White laittoi kuulijat miettimään, onko ympärillämme ihmisiä, joille kukaan ei ole koskaan kertonut Jeesuksesta. White sanoi, että kristittyjen tekopyhyys vie todistusvoiman uskovien elämästä: myös hänen omaa uskoontuloaan hankaloitti hänen uskovista saamansa tekopyhä kuva. Tällaista tekopyhyyttä on esimerkiksi töykeä käyttäytyminen lähimmäisiä kohtaan.

– Olet vastuussa suhteestasi Jumalaan sekä siitä, elätkö tekopyhää kristityn elämää, White julisti.

Milloin on aika evankelioida?

Peter van den Berg kertoi lauantaina, kuinka hän oli vähän aikaa sitten ihmeellisesti parantunut aggressiivisesta syövästä. Hän kehotti myös kuulijoita rukoilemaan kaikkein toivottomimpienkin sairauksien puolesta. Van den Berg opetti, että Jumala antaa mahdollisuudet ja ihmisen tehtävä on tarttua niihin kiinni. Vaikka Vanhan testamentin Jonatankaan ei ollut suuri soturi, hän kukisti filistealaiset Jumalan avulla.

– Kristityn ei tarvitse olla suuri opettaja, evankelista tai puhuja, jotta hän voi todistaa Jeesuksesta, van den Berg rohkaisi. Hän sanoi, ettei todistamiseen ja oman lähipiirin evankeliointiin tarvita erityistä profetiaa tai merkkiä taivaasta. Tärkeää on alkaa yksinkertaisesti toimia ja luottaa Jumalaan.

Lauantai-iltana rukoiltiin Pyhällä Hengellä ja tulella täyttymistä Daniel Kolendan johdolla. Kolenda muistutti, että Jeesus ja opetuslapsetkin tarvitsivat Pyhän Hengen voimaa. Ilman häntä mekään emme voi tehdä mitään.

Kaikki halukkaat kävelivät iltapäivän kokouksessa ”tulitunneliin”, jossa vastuunkantajat laittoivat kätensä jokaisen päälle. Rukouksena oli täyttyä Pyhällä Hengellä ja saada tuore kohtaaminen Jumalan kanssa. Monet kaatuivat maahan tulitunnelissa tai yleisössä omalla paikallaan ja puhuivat kielillä.

Parantumistodistuksia

Tulikonferenssin lopputilaisuudessa Daniel Kolenda julisti, että Jeesuksen seuraaminen on universumin korkein kutsumus, josta on maksettava myös hinta; maailman ja sen himojen hylkääminen. Kuitenkaan ei ole olemassa mitään parempaa tietä kuin Jeesus-tie.

– Vaikka meidän tulisi uida minkä tahansa valtameren yli tai kiivetä mille tahansa vuorelle, teemme sen, jos se vaaditaan Jeesuksen seuraamiseen, Kolenda totesi.

Tapahtuman päätti rukous sairaiden puolesta. Monet ihmiset tulivat lavan eteen todistaakseen parantumisestaan. Peter van den Berg lähetti yleisön kotimatkalle sanoen, että tämä ei ole loppu vaan alku ja että konferenssin vaikutus tulee ilmi osallistujien arjessa ja elämässä.


Panu Launonen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!