Bisnestiimi tukee sekä lähetystyötä että yrittäjiä

Lähetystyö eri muodoissaan on aina ollut kiinteä osa helluntailaisuuden DNA:ta, Saalemin seniorilähetti Arto Hämäläinen kertoi uusille ja vanhoille yrittäjille. Kuva: Ari LepistöJoukko kristittyjä yrittäjiä kokoontui helmikuussa Fidan Bisnestiimin johdolla Iso Kirja -opistoon. Viikonlopun aikana pohdittiin niin yrittäjyyttä lähetystyönä kuin yrittäjän hengellistä hyvinvointia ja työssä jaksamista. Mukana oli myös uusia yrittäjiä.

– Uskon, että Jumala haluaa antaa meille kaikille jotain kokonaan uutta, talviseminaarin avannut Kalevi Kulonpää visioi.

Työn uudet painotukset

Muutaman yrittäjän saaman näyn käynnistämä Bisnestiimi on toiminut Fidan alaisuudessa pian kaksikymmentä vuotta samalla toiminta-ajatuksella.

– Teemme työtä, että Jumalan sanaa julistettaisiin ja se leviäisi yhä uusiin paikkoihin, Indonesiasta juuri palannut Hannu Suni kertoo.

– Luonnollisinta on, että paikalliset tulevat mukaan toimintaan ja menevät aina maan ääriin, tuntemattomiin ja saavuttamattomiin paikkoihin asti, hän jatkaa.

Fidan emerituslähetysjohtaja Arto Hämäläinen kertoi lähetystyön painopisteiden muuttuneen viime vuosina.

– Paavalikin oli sekä yrittäjä että lähetystyöntekijä, mutta nykypäivän lähetystyössä tarvitaan uudenlaista verkostoitumista ja yhteistyötä, hän korosti.

Myös holistinen eli kokonaisvaltainen ajattelutapa on lisääntynyt.

– Aiemmat ääripäät ja vastakkainasettelu evankelioinnin ja humanitäärisen työn välillä ovat hälvenneet, Hämäläinen kertoo.

Hengellisestä näkökulmasta katsottuna Eurooppa on tällä hetkellä heikoimmassa asemassa ja kristittyjen enemmistö asuu eteläisellä pallonpuoliskolla. Tämä asettaa uusia haasteita lähetystyölle.

– Voidaan sanoa, että nykyään lähetystyötä tehdään kaikkialta kaikkialle, hän tiivistää.

Orjasta palkansaajaksi

Uudenlainen konsepti yrittäjien lähetystyöhön on Business as Mission. BAM-konseptissa liiketoiminta itsessään on lähetystyötä. Yrittäjyys nähdään instrumenttina tuottaa kunniaa Jumalalle ja samalla aikaansaada hengellisiä, sosiaalisia ja taloudellisia muutoksia erityisesti köyhien ja vielä evankelioimattomien ihmisten parissa.

Vaikka liiketoiminnan tulee olla kannattavaa ja kestävää, tehdään koko ajan tietoisesti evankeliumin leviämiseen tähtäävää työtä.

– Tässä työssä tarvitaan yhtä lailla selvää Jumalalta saatua lähetyskutsua kuin perinteisemmissäkin lähetystyön muodoissa, pastori Tomi Kuosmanen tarkentaa.

Rohkaisevana esimerkkinä Kuosmanen kertoi projektista, jossa lähes orjien asemassa työskennelleet naiset saivat oikean työpaikan. Kerrannaisvaikutukset perheiden ja koko yhteisön elämään ovat olleet merkittäviä. Bisnestiimi tukee jatkuvasti useita projekteja ympäri maailmaa, ja tarvittaessa tukea voidaan suunnata nopeastikin.

Yhteisenä haasteena nähtiin yhteiskunnan arvojen ja yleisen ilmapiirin koveneminen. Uusien, innokkaiden yrittäjien ja nuorten lähettien lisäksi tarvitaan ennen kaikkea rukousta.

Vuokko ja Vesa Saarenpää olivat tilaisuudessa mukana esirukoilijan roolissa.

– Haluamme kantaa teitä kaikkia ja koko Suomea rukouksin, he kertoivat kuulijoille.


Outi Lepistö


8/2017

UutisetSuomalaisten kollektiivinen omatunto punnitaan uuden kansalaisaloitteen käsittelyssä.
PääkirjoitusYLE tv1:n Perjantai-ohjelmassa keskusteltiin 10. helmikuuta helluntailaisiin ja karismaattisiin seurakuntiin liittyvistä ilmiöistä. Näkyvään rooliin ohjelmassa nousi kuvaus helluntaiseurakunnan...
UutisetSeurakuntalaisten odotukset ja luovuus otettiin käyttöön: kymmenet ihmiset suunnittelevat yhdessä jumalanpalvelusta.
UutisetEvankeliumin ja liiketoiminnan yhdistelmällä voidaan puuttua esimerkiksi ihmiskaupan kaltaisiin ongelmiin.
UutisetAito avioliitto -nimeä kantava kansalaisaloite kaatui eduskunnan äänestyksessä viime perjantaina luvuin 120–48. Sen tarkoituksena oli kumota maaliskuun alussa voimaan astuva sukupuolineutraali aviolii...
UutisetToissa lauantaina pidetty muusikko ja äänittäjä Kaj Karjalaisen muistokonsertti kokosi mukavasti väkeä Helsingin Saalemiin.

Karjalainen työskenteli neljällä vuosikymmenellä satojen kristittyjen...
UutisetAikamedia Oy:n hallituksen kaikki jäsenet, Olavi Hakola, Jari Mikkola, Jyrki Palmi, Seppo Rajamäki ja Katri Valtari, ovat eronneet Aikamedian hallituksesta.

Väistyvän hallituksen tavoitte...
UutisetHelluntaiseurakuntien yhteisten rekisteröityjen palvelujärjestöjen eli Hyryn johtohenkilöt kokoontuivat päivittämään ajankohtaisia asioitaan Keravalle viime viikon maanantaina. Avainmedian toimitilois...
UutisetMinecraft on saanut nyt myös Raamattuun sijoittuvan peliympäristön.
UutisetKälviän helluntaiseurakunnan Menora-kuoro järjesti viime vuoden lopussa hyväntekeväisyyskonsertin, jonka tuotto kohdennettiin Romanian lasten auttamiseen. Apu tuli erittäin ajankohtaiseen tarpeeseen,...
UutisetFidan kehitysyhteistyöprojektissa Pohjois-Koreassa toiminut HLL Pirkko-Liisa Tarvonen väitteli viime perjantaina Itä-Suomen yliopistossa  Kuopiossa lasten ja nuorten suunterveyden hoidosta.
UutisetPresidentti valjasti viranomaiset ja oppilaitokset evankelisten kirkkojen suurkampanjan tueksi.
UutisetAustralialaislähtöinen Hillsong-seurakuntaverkosto aloittaa toimintansa Israelissa. Populaarista ylistysmusiikistaan tunnetuksi tullut, nopeasti kasvava liike perustaa tytäryhteisön Israelin suurimpaa...
UutisetIrakin pääkaupungissa Bagdadissa toimiva kristillinen radiokanava saa jatkossa tukea toimintaansa Suomesta. Medialähetysjärjestö Avainmedia on lupautunut auttamaan radioasemaa sekä taloudellisesti ett...
UutisetUsko maanviljelijän elämässä oli aiheena sveitsiläisten kristittyjen maataloustuottajien kokoontumisessa Pohjois-Sveitsin Wintherthurissa.

Noin 800 osallistujan viikonlopputapahtuma sisälsi ruk...
UutisetOman kotinsa avaaminen vieraille on helppo mutta mullistava tapa, jolla tavallinen rivikristittykin voi liittyä Jumalan missioon maailman pelastamiseksi, vakuuttavat amerikkalaispastorit Dustin Willis...
MuutAikamedia on tarttunut uskonpuhdistuksen merkkivuoden teemaan Leevi Launosen ja Elina Raution toimittamalla Yksin uskosta, yksin armosta -kokoelmateoksella, joka tarkastelee uskonpuhdistuksen merkitys...
MielipideOn se kumma, kun nyt ruvetaan valmistelemaan jopa lakia eutanasian puolesta. Ihmiselämää katkaistiin ensin alkupäästä, kun aborttilaki tuli voimaan, ja nyt sitä ryhdytään katkaisemaan loppupäästä.
...
MielipideTällä kysymyksellä haluan herätellä meitä tarkastelemaan, miten seurakuntalaiset kokevat oman kotiseurakuntansa. Jos koemme seurakunnan kodiksemme, se auttaa selviytymään elämässä vaikeinakin aikoina...
MielipideVilppulan Ajosharjulla, kauniin Ajosjärven rannalla, on komea Pihlajamäen kartano, joka tunnetaan helluntailiikkeen parissa paremmin nimellä Evankelistakoti. Vuosikymmenien aikana kodissa on asunut ja...
KolumniHarrastin joitakin vuosia sitten sellaista ulkonäköön keskittyvää lajia kuin body fitness, joka on kehonrakennuksen serkkulaji. Vaikka lajin arki keskittyi pitkälti salilla lihasten rääkkäämiseen, päi...
Miten onYle TV1:n Perjantai-ajankohtaisohjelmassa haastatellun ex-helluntailaisen Kaisa Klapurin kuvaukset lapsuuden kokemuksistaan Kälviän helluntaiseurakunnassa ovat nostattaneet keskustelua muun muass...
MuutSaarnattu Jumalan Sana tuli minua kohti, kovalla voimalla. Tiesin heti, että se oli minulle: ”Mutta se on minulla sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi. Muista siis, mistä olet lan...
MuutRakastan Israelia ja rakastan nuoria! toteaa Sarah Nyström pohtiessaan syitä lähteä mukaan leiriohjaajaksi jo toistamiseen.
MuutKari Honkanen torjuu ajatukset eutanasiasta. Tehokas saattohoito on armeliasta ja kuolevaa kunnioittavaa.
MuutUskovia kutsuttiin alussa opetuslapsiksi, joita tekemään heidät oli myös lähetetty. Mitä ajattomia opetuslapseuttamisen periaatteita voidaan oppia Timoteuksen elämästä?
PikavisiittiAnna Lehmuskoski on tamperelainen teologian ja pian myös yhteiskuntatieteiden maisteri sekä helluntailainen seurakunta-aktiivinen nainen.

Kun kaipaan piristystä, vaihdan kotona huonekalujen jär...
MuutEläkeläispastori Eino Sirkiä on kiitollinen kaikesta, romahtamisestakin (Sotahuuto 2/17).

Syksyllä 1963 Eino aloitti opinnot Helluntaiherätyksen Raamattukoulussa Katinalassa. Raamattukoulun jäl...
MuutKristillinen sielunhoitoterapia nojaa Raamatun arvoihin mutta huomioi koko ihmisen, tuoreet terapeutit toteavat.
MuutMäenlaskua, herkullisia laskiaispullia ja lounaaksi lihaisaa hernekeittoa – siinäpä oiva resepti onnistuneeseen laskiaisen viettoon.
Yassir Eric auttaa entisiä muslimeja
”Toimivan idean synnyttäminen ei ole helppoa”
Jumalan tie olikin erilainen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!