Maanantai 18. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Laura
Julkaistu 26.11.2020 08:55

Berliinissä kolme uskontoa saman katon alle

Juutalaisten, kristittyjen ja muslimien tuleva yhteinen palvontapaikka Berliinissä näyttää tältä. (House of One Berlin -Facebook-sivu)

Kristityt, muslimit ja juutalaiset saman katon alle tuova rakennusprojekti etenee Saksan Berliinissä. Yhden taloksi (House of One) kutsuttu uskontojen keskus on tarkoitus saada valmiiksi vuoteen 2023 mennessä.

 

Evangelicalfocus.comin mukaan isoihin yhteistiloihin tulee erilliset kirkko, synagoga ja moskeija, joihin johtaa jaettu aula ja joihin kunkin uskonnon edustajat saavat kokoontua pitämään pyhiä toimituksiaan.

 

Rakennusprojektin johtajien mukaan hankkeen tavoite on luoda malli rauhanomaisesta uskontojen rinnakkaiselosta vastalauseena ”kaikille uskonnon nimissä tehdyille hirmuteoille”.

 

Rauhanrakentamisen lisäksi yhteistemppelin taustalla näyttää vaikuttavan ajatus pääuskontojen yhteisestä palvottavasta.

 

– Me kaikki uskomme samaan Jumalaan, yhteen Jumalaan. Meidän tulee jättää eroavaisuutemme pöydälle ja yrittää löytää se, mikä on meillä yhteistä. Näin voimme oppia toisiltamme, yksi Yhden talon suurlähettiläistä, koripalloilija Enes Cantor linjaa. 

 

Rakennushanke on saanut kansainvälistä rahoitusta yksilöiltä ja yrityksiltä sekä Saksan hallitukselta 10 miljoonan euron tuen. Myös Berliinin kaupunki ja EU:n Erasmus-ohjelma rahoittavat sitä.

 

 

Ruut AhonenJaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!