Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 25.6.2015 16:01

Baptistien juhlilla allekirjoitettiin historiallinen sopimus

Lehtiyhteistyön Ristin Voiton kanssa virallistivat Suomen Baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva ja Kodin Ystävä - Baptisti.fi:n päätoimittaja Anneli Lohikko sekä Aikamedian myynti- ja markkinointipäällikkö Mika Korkatti ja Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen. Kuva: Liisa LuotoSuomen Baptistikirkon väki kokoontui Jurvaan 13.–14.6. viettämään jokakesäisiä juhlia teemalla ”Vapauteen vapautettu”.

Tämänvuotiset juhlat tullaan erityisesti muistamaan lauantai-iltapäivän kiitos- ja ylistysjuhlasta. Juhlassa allekirjoitettiin historiallinen sopimus, jonka myötä Suomen Baptistikirkon lehti Kodin Ystävä – Baptisti.fi siirtyy ensi vuoden alusta Aikamedia Oy:n kustannettavaksi.

Samalla lehden taitto ja muut käytännön työt siirtyvät Aikamedialle.

Jakelu kaksi kertaa useammin

Ajatus lehtiyhteistyöstä syntyi Aikamediassa, josta asiasta otettiin keväällä 2014 yhteyttä Baptistikirkon suuntaan.

– Totesimme, että meillä on hyvää sisältöä, jota voisivat hyödyntää myös muut vapaakristilliset toimijat, toteaa Aikamedian myynti- ja markkinointipäällikkö Mika Korkatti.

Alustavia tunnusteluja lehtiyhteistyöstä käytiin jo kevään 2014 aikana. Varsinaiset neuvottelut lähtivät liikkeelle syksyllä ja niitä käytiin hyvässä yhteishengessä. Neuvotteluihin osallistui Korkatin lisäksi Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen.

Baptistikirkon edustajat näkevät nyt allekirjoitetun sopimuksen tuovan ilmeisiä etuja, sillä sen kautta Kodin Ystävä – Baptisti.fi -lehden lukijat alkavat saada hyvän ja entistä monipuolisemman lukupaketin käteensä kaksi kertaa aiempaa useammin.

Lehti alkaa ilmestyä ensi vuoden alusta 12 kertaa vuodessa nykyisen kuuden sijaan joko 16- tai 20-sivuisena, ja sen materiaali koostuu sekä baptistien toimittamasta että Ristin Voiton aineistosta.

Vapaus-teema kiinnosti

Baptistikirkon kesäjuhlilla keskityttiin useissa puheissa juhlien teemaan. Tuhdin paketin aiheesta antoi Maija Latvalan juontama seminaari, jonka otsikkona oli ”Vapaaksi syyllisyydestä”.

Kolme alustajaa, Aki Liukko, Pauli Hyppönen ja Sara Saarela, pohti aihetta kukin hieman eri näkökulmasta. He käsittelivät muun muassa syyllisyyden olemusta, tervettä ja epätervettä syyllisyyttä ja sitä, miten syyllisyydestä voi vapautua.

Seminaarin yhteenvedossa todettiin, että syyllisyyden tunteminen on kovin inhimillistä. Se ei ole kevyt asia, ja siksi sen käsitteleminen
vaatii usein aikaa. Se, että tunnemme Raamatun ilmoittaman Jumalan ja hänen rakkautensa, auttaa meitä oman syyllisyytemme käsittelemisessä.

Ensi kesänä suomen- ja ruotsinkieliset baptistit juhlivat yhdessä suomalaisen baptismin 160:tä vuotta.


Anneli Lohikko

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!