Torstai 9. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Elias, Eelis, Eljas, Elias, Elis, Eliel
Julkaistu 22.9.2016 00:00

Avioliittolain muutostorjunta käynnistyi eduskunnassa

Vaikka peli näyttää menetetyltä, uskovien ei pidä luovuttaa, Mika Niikko sanoo.Eduskunta keskusteli viime viikolla kansalaisaloitteesta, joka pyrkii torjumaan aiemmin hyväksytyksi tulleen avioliittolain muutoksen, jonka mukaan samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton.

– Tuntui todella erikoiselta joutua perustelemaan miehen ja naisen välisen avioliiton ainutlaatuisuutta, ikään kuin siinä olisi jotain väärää. Onneksi meitä oli monta, jotka olimme hyvin valmistautuneet taisteluun perinteisen avioliiton puolesta. Tulimme kuulluiksi, kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) kommentoi keskustelua.

Sari Essayahin (kd) mukaan ”keskustelu eteni aika tutuissa uomissa”.

– Korostin itse sitä, miten Suomi siirtyy nyt niiden harvojen, noin 20 maan joukkoon, joka luopuu avioliitosta käsitteenä miehen ja naisen välisenä liittona.

Essayah käsitteli myös kirkkojen uskonnonvapautta, joka on nyt hänen mukaansa suuren paineen alla.

– Keskustelu eteni varsin hyvässä hengessä, vaikka ohipuhumistakin oli paljon.

”Ymmärrys on pimentynyt”

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) on julkisuudessa profiloitunut vahvana uuden lain vastustajana.

– Sukupuolineutraali avioliittolaki voimaan tullessaan olisi erityisen vahingollinen juuri lapsille. Adoption salliminen homo- ja transpareille olisi suuri vääryys lapsia ja heidän vanhempiaan kohtaan. Vanhemmat eivät voisi vaikuttaa adoptoitavan lapsen perherakenteeseen, jos liitännäislaeissa tätä valuvikaa ei korjata, Niikko sanoo.

– Eduskunnassa on useasti nähty, kuinka perinteisen avioliittolain vastustajat ovat ymmärrykseltään pimentyneitä. Tasa-arvon termistä humaltuneina he osoittivat jälleen todeksi sen, että seurakunta ja koko ihmiskunta kulkee kohti jonkin aikakauden loppua.

– Ihmisten viisaus on kääntynyt hulluudeksi, mutta sitä se kai viimeisinä päivinä tulee olemaan. Niikko kuuluu lakivaliokuntaan, johon kansalaisaloite seuraavaksi siirtyy lausuntoa varten.


Anssi Tiittanen

Jaa
Eväät elämään -lipaskeräys siirtyy syksyyn – somessa kampanja näkyy jo keväällä
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!