Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 8.9.2016 00:00

Avainmedian ohjelmasarja puhuttaa Marokossa

Marokossa puhuttavalla arabian murteella tehty kristillinen ohjelmasarja on saanut odottamattoman huomion.

Avainmedian Al Hayat -kanavan tuottaman ohjelmasarjan ensimmäinen jakso ladattiin Youtube-palveluun huhtikuussa. Heinäkuun loppuun mennessä kyseistä jaksoa oli katsottu 241 958 kertaa, Avainmedia-lehti uutisoi. Sarjassa tarkastellaan kristinuskon perusteita, ja siinä esiintyy omalla nimellään ja kasvoillaan useita marokkolaisia kristittyjä.

Sarjan epäsovinnainen nimi, Marokkolainen ja kristitty, herätti myös median kiinnostuksen. Englanninkielinen Marocco World News kertoi ohjelmasarjasta kesäkuussa otsikolla: ”Hei, olen Iman, marokkolainen kristitty ja rakastan teitä.” Myös CNN Arabic, Sky News Arabic ja useat marokkolaiset sanomalehdet uutisoivat sarjasta.

Oletus Marokossa on, että jos on marokkolainen, on myös muslimi.

Katsojilta saadusta palautteesta valtaosa on ollut myönteistä, Al-Hayatin tunnetuimpiin tv-kasvoihin lukeutuva Rachid kertoo Avainmedia-lehdessä.

– Katsojien eniten esittämä kysymys on: ”Miten voin tulla kristityksi?” Toiseksi eniten kysytään, mistä saisi Raamatun. Ohjelma on saanut aikaan myös salassa olleiden marokkolaiskristittyjen esiinmarssin.

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!