Keskiviikko 15. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Rauni, Rauna, Ragnhild, Ragni, Ragna
Julkaistu 14.6.2016 11:56

Assemblies of God -liikkeiden kasvu jatkui

Brasilian Assembleias de Deus -liike on maailman suurimpia kirkkokuntia. Kuva brasilialaisen helluntaiseurakunnan kokouksesta. Kuva: Wikimedia CommonsHelluntailaiset Assemblies of God (AG) -yhteisöt kasvoivat viime vuonna sekä Yhdysvalloissa että maailmanlaajuisesti.

Yhdysvaltojen AG-seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä kasvoi viime vuonna 1,4 prosenttia ja oli vuoden lopussa hieman alle 3,2 miljoonaa.

Kansainvälisen Assemblies of God Fellowship -verkoston jäsenyhteisöihin kuuluu puolestaan lähes 68 miljoonaa uskovaa (kasvua noin prosentti edellisvuodesta) yli 365 000 seurakunnassa.

Verkostoon kuuluu myös Suomen helluntailiike.

Yhdysvalloissa Assemblies of God -yhteisö on kasvanut joka vuosi vuodesta 1989 lähtien, ja kasvu on ollut selvästi voimakkaampaa kuin maan väestönkasvu. Religion News Servicen haastatteleman uskontososiologin mukaan yhteisö hyötyy etenkin Etelä- ja Keski-Amerikasta sekä Afrikasta suuntautuvasta maahanmuutosta paljon enemmän kuin esimerkiksi maan suurin protestanttiyhteisö Southern Baptist Convention, jonka jäsenmäärä  laski viime vuonna.

Yhdysvaltojen AG-seurakuntien jäsenistä jo 43 prosenttia on muita kuin valkoihoisia.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!