Torstai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 22.9.2016 00:00

Arkkipiispa Welby vastasi rukouskysymyksiin

Onko yhdessä rukoileminen tehokkaampaa kuin yksin rukoileminen? Muun muassa tätä asiaa kysyttiin Englannin anglikaanisen kirkon arkkipiispalta Justin Welbyltä, kun tämä vastasi sosiaalisen median Twitter-palvelussa rukoilemista koskeviin kysymyksiin.

Vastaukset hän antoi lyhyillä videoilla, jotka ovat nähtävillä hänen Twitter-tilillään.

Welbyllä on noin 95 000 Twitter-seuraajaa, ja kun kysymysmahdollisuudesta kerrottiin, kysymyksiä tuli sadoilta ihmisiltä. Noin puolen tunnin aikana Welby ehti vastata niistä noin 20:een.

Usea kysymys liittyi siihen, miksi rukoilemisen aloittaminen on niin hankalaa.

– Itselleni, jos olen rehellinen, syynä ovat laiskuus, häiriötekijät ja haluttomuus kohdata Jumalaa, sillä kun Jumalan kohtaa, asiat muuttuvat. –– Mutta kun olen aloittanut, se on mahtavaa, Welby kertoi.

– Minulla paras keino rukoilemisessa alkuun pääsemiseksi on rukoilla muiden kanssa eikä  vain yrittää yksin. Kristittynä oleminen on sitä, että on Jumalan kanssa yhdessä muiden kanssa.

Welby kertoi rukoilevansa päivässä puolesta tunnista jopa yli kahteen tuntiin. Tähän sisältyy mietiskelyä Raamatun ääressä, rukoilemista jumalanpalveluksessa seurakunnan kanssa sekä esirukousta muiden puolesta.

Welbyn mukaan hänen oman rukouselämänsä syventämisessä ovat eniten auttaneet rukousta koskevat keskustelut kokeneempien kristittyjen kanssa.

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!