Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 21.12.2020 15:59

Amerikkalaispastori: ”Paineet, joita näemme, kasvavat” – kristittyjen tulee valmistautua kohtaamaan vainoa myös länsimaissa

Kuvituskuva talvisesta Seattlen kaupungista USA:sta. Kuva: Shutterstock

Turkissa vuosina 2016–2018 vangittuna ollut amerikkalaispastori Andrew Brunson arvioi, että Yhdysvalloissa kristittyjen tulee valmistautua kohtaamaan vainoa lähitulevaisuudessa.

 

– Paineet, joita näemme maassamme nyt, kasvavat, ja yksi näistä paineista tulee olemaan vihamielisyys niitä ihmisiä kohtaan, jotka omaksuvat Jeesuksen Kristuksen ja hänen opetuksensa eivätkä häpeä seistä hänen puolellaan.

 

Brunson puhui aiheesta virtuaalisessa rukoustapahtumassa. Hän tähdensi kristittyjen tilanteen muuttuvan riippumatta siitä, kuka maata johtaa.

 

Arvionsa Brunson perustaa havaintoihinsa, joita teki oltuaan 20 vuotta Turkissa lähetystyössä ja palattuaan Yhdysvaltoihin. Huolensa hän sanoo kasvaneen parin viime vuoden aikana.

 

– Vaikka Jeesus oli historian rakastavin ––, häntä kutsuttiin pahaksi, –- ja tätä samaa voi odottaa kaikille kristityille, Brunson totesi Christianheadlines.cominuutisessa.

 

– He sanovat, että olemme pahoja ja tekevät oikeutetuksi kaikki, mitä tekevät meille, koska he maalaavat meidät pahoiksi ihmisiksi.

 

Vankilassa kaksi epätietoisuuden vuotta viettänyt Brunson korosti hellittämättömyyden ja valmistautumisen merkitystä.

 

– Sydämelläni on raskaana se, että meidän tulee valmistaa itsemme valmistamaan omat sydämemme.

 

Myös kalifornialaisen Grace Community -seurakunnan pastori, kirjailija John MacArthur on kommentoinut muuttuvaa tilannekuvaa. Hän sanoi Christianpost.comissajoulukuussa, että pandemian seurauksena maailma on ”täydellisesti puettu antikristuksen tuloa varten”. 

 

MacArthur viittasi paitsi arvostelemiinsa kirkkojen koronarajoituksiin myös laajempaan kuvaan, jossa kamppailu virusta vastaan on tehnyt maailmasta yhä valmiimman keskitetylle hallinnolle.

 

– Nyt olemme globaali maailma. Ja tämä on asetelma, jota olemme odottaneet läpi pelastushistorian siitä asti, kun Herra lupasi, että tulevaisuudessa tulisi antikristus, jolla olisi maailmanlaajuinen hallinto.

 

MacArthur viittasi kaikkien arjessa olevaan huipputeknologiaan, jota voidaan ryhtyä käyttämään suuremman kontrollin välineenä, sekä Ilmestyskirjassa kuvatun pedon merkin, jota ilman ei voi ostaa eikä myydä – tai jota ilman ei voisi digitaalisessa mielessä olla edes olemassa.

 

Synkkien lausumiensa vastapainoksi MacArthur muistutti, että kaikki päättyy lopulta Jumalan tuomioihin ja Jeesuksen paluuseen.

 

 

Ruut AhonenJaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!