Maanantai 30. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Usko
Julkaistu 11.8.2016 00:00

Amerikkalaiskysely: Pastorit pelkäävät vääriä syrjähyppysyytöksiä

Puolet amerikkalaisista protestanttipastoreista on sitä mieltä, että aviollisesta uskottomuudesta syytetty pastori tulisi laittaa tehtävästään sivuun siksi aikaa, kun asiaa selvitetään. Selvä enemmistö pitäisi syytökset kuitenkin vain seurakunnan johdon tiedossa, kunnes selvitys on valmistunut.

Muun muassa nämä asiat selvisivät baptistisen LifeWay Research -tutkimuslaitoksen keväällä tekemästä pastorikyselystä.

Kyselyyn vastanneesta tuhannesta pastorista 86 prosenttia kertoisi seurakuntalaisille, mikäli aviorikossyytös osoittautuu todenperäiseksi. Neljännes vastaajista oli sitä mieltä, että aviorikoksen tulisi johtaa pysyvään erottamiseen julkisesta palvelutyöstä.

Kolmannes kannatti kolmesta kuukaudesta vuoteen kestävää väliaikaista virasta pidättämistä.

– Pastorit uskovat, että seurakunnan johtajilla tulisi olla korkeat moraaliset vaatimukset. Samalla he haluavat suojella itseään vääriltä syytöksiltä, Life-Wayn johtaja Ed Stetzer kiteyttää kyselyn tulokset.

– Raamatun mukaan paimenten ei tule käyttäytyä moitittavasti, joten ei ole yllättävää, että jotkut haluavat langenneiden pastoreiden joutuvan suljetuksi pois hengellisestä työstä. Silti pastorit ovat myös ihmisiä, jotka puhuvat säännöllisesti anteeksiantamuksesta.

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!