"Aloin ihailla vielä enemmän sitä, mitä Jeesus on tehnyt"

Kari Ketoja opettamassa Fifteen-leiriläisiä Vuorisaarnan vuorella. Opetus käsitteli sitä, miten lait annettiin tunnetasolle. Kuvat: Annika KumpunenIson Kirjan leirikesän polkaisi käyntiin 6.–14. kesäkuuta järjestetty Fifteen Israel -leiri. Leirillä oli mukana kahdeksantoista leiriläistä ja joukko piispoja eli isosia. Leiriläisistä kaksitoista kävi kasteella.

Nuorille oli iso elämys se, että leirillä pystyi todella kokemaan kulkevansa Jeesuksen jalanjäljissä hänen lapsuudenkaupungistaan Nasaretista ylös Öljymäelle asti.

– Kun näkee Raamatun kertomusten paikat oikeasti, alkaa ihailla vielä enemmän sitä, mitä Jeesus on tehnyt, leiriläinen Senja Ala-Vainio kuvailee.

Leirin johtajana ja toisena opettajana toimi Kotkan helluntaiseurakunnan johtava pastori Kari Ketoja, jolla on paljon omakohtaista kokemusta Israelista. Karin rinnalla leirillä opetti Nurmijärven helluntaiseurakunnan johtava pastori Ville Kalaniemi. Opetukseen kuului parikymmentä oppituntia, joissa käsiteltiin muun muassa Raamattua, Israelia ja nuorten uskonelämään kuuluvia aiheita.

Fifteen-leiriläisten mukana Israelissa kulkivat elävässä uskossa olevat oppaat, jotka olivat erikoistuneet Raamatun ja Israelin historiaan, kulttuuriin, politiikkaan sekä arkeologiaan.

Leiriläisiä siellä, missä Jeesuskin kulki, Genesaretinjärven rannalla.

Porukalla hyvä henki

Leiriläiset ja piispat kertoivat kokeneensa aitoa yhteyttä sekä rakkaudellista ja turvallista ilmapiiriä, jossa jokaisen oli helppo olla oma itsensä.

– Minulle leiri merkitsi oivaa tilaisuutta auttaa ja tukea nuoria niin sanotun aikuisuskon ensiaskelilla ja samalla oppia tai kerrata jo oppimaani Jumalasta ja Pyhästä Hengestä. Paikat ja kohteet sekä kaikki retket ja aktiviteetit olivat mieleenpainuvia ja tosi kiinnostavia, Markus Moilanen luonnehti omaa piispakokemustaan.

– Pienellä porukalla yhteishenki oli mahtava ja muihin tutustui helposti, Moilanen lisäsi.

Opetusten ja opastusten lomassa leiriläiset leikkivät, lauloivat ja pelailivat yhdessä. Leirin eksoottisempiin elämyksiin kuuluivat vesipatikointi, kamelilla ratsastaminen ja vuorilla kiipeileminen. Bussissa jouduttiin istumaan paljon.

– Toisaalta jokainen matka tuntui vain lisäävän yhteishenkeämme, eikä kukaan vastustanut ilmastoituun ajoneuvoon hyppäämistä, leirillä piispana ollut Petra Sinkko kertoi.

”Kiitos esirukouksista”

Fifteen-leiriläiset yöpyivät Jad Hashmonassa, Juudean vuoristossa, Ein Gedin nuorisomajassa Kuolleenmeren alueella ja Deganian kibbutsilla Tiberiaksessa.

Leirin ohjelma oli rakennettu niin, että kuumimmat hetket sekä turvattoman tuntuiset tilanteet ja paikat vältettiin. Mitään yksittäistä nestehukkaa vakavampaa ei sattunut, ja leiriläiset kiittävätkin kaikkia, jotka muistivat heitä rukouksin sekä ennen leiriä että sen aikana.

– Fifteen Israel oli minulle todella huikea mahdollisuus oppia Jumalasta ja itsestäni enemmän. Viikko ei ollut ehkä elämäni rennoin mutta kuitenkin yksi parhaista, ellei paras. Oli ihanaa huomata, kuinka paljon lahjoja leirin aikana sai, kuten uudet ystävät ja Jumalan rakkauden kokemisen, Senja Ala-Vainio summaa.

Fifteen Israel -leiri päättyi todistusten jakoon lentokentällä. Piispojen ja opettajien mukaan nuoret kasvoivat hengellisesti ja ymmärtävät nyt entistä paremmin Israelin merkityksen osana Jumalan suunnitelmaa.

– En voi oikein sanoa muuta kuin että oli elämäni paras viikko, naurahti leiriläinen Sini Poikonen.


25/2016

UutisetIlmapiiri on avoin ja sanoma Jeesuksesta menee eteenpäin vankien kertoessa uskosta toisilleen.
PuheenaiheMilla Happonen alkoi auttaa Ugandan kaikkein köyhimpiä.
PikavisiittiTommi Hakkari, 37, ei enää itse tee videoita ja touhuile somessa. Nuotta.comissa sisältöä tuottavat nyt nuoremmat.

Lapsuuden haaveammattini oli ammattijääkiekkoilija tai liikunnanopettaja, kosk...
ArtikkelitEpäilysten, pettymysten ja tappioiden hetkellä kokemus kastetuksi tulemisesta muistuttaa uskovalle, että hänet on otettu Jeesuksen omaisuudeksi.
UutisetElokuvantekijä Mel Gibson valmistelee teokselleen The Passion of the Christ jatko-osaa, joka keskittyy Jeesuksen ylösnousemukseen. Elokuvan työstäminen on vasta alkumetreillä, ja sitä tekee Gibsonin l...
UutisetToissalauantainen hyväntekeväisyystapahtuma Cotton Day Tampereen helluntaiseurakunnassa toimi kahteen suuntaan. Tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita lapsiperheille. Sam...
UutisetJohansson työskenteli pitkään muun muassa Ristin Voitto -lehdessä.
Miten onHelluntaiseurakuntien musiikki ry on osoittanut seurakunnille kannanoton, jossa se huolehtii yhteisöjen tämänhetkisestä musiikillisesta tarjonnasta.

Kannanotossa puhutaan helluntaiseurakuntien...
UutisetVanhimmistot voivat hakea työntekijöilleen valtakirjaa, joka vastaa entisajan suosituskirjettä.
UutisetLuterilaisen kirkon arkkipiispan käyttöön hankittu uusi Lexus-merkkinen henkilöauto puhuttaa Kotimaa24.fi-verkkolehdessä.

– Miksi kirkon johtoon kuuluvan henkilön pitää ajaa tämän tason työsuhd...
UutisetJyväskylässä järjestetty Tulisielu-konferenssi kokosi kesäkuun ensimmäiseksi viikoksi 170 nuorta aikuista yhteen. Konferenssissa eri opettajat käsittelivät hengellisen johtajuuden ja palvelun kysymyks...
UutisetJyväskylän ja Durhamin yliopistojen tutkimuksen mukaan varttuneet suomalaiset ovat musiikillisesti mollikansaa. Mitä enemmän ikävuosia, sitä useammin ihminen kokee surumielisen musiikin lohdulliseksi...
UutisetSveitsin Winterthurissa etsittiin Pyhän Hengen voimaa ja sytyttiin evankelioinnista.
UutisetBrittipastori Mark Woods arvioi Christian Todayn kolumnissaan hengellistä nykymusiikkia. ”Siinä ei ole kyse Jumalasta vaan meistä – [se on] hyvältä tuntuvaa puppua, joka toimisi popmusiikkina, jos vai...
UutisetFloridalainen pienen kehitysvammaisen tyttären äiti Courtney Baker kirjoitti hiljattain koskettavan kirjeen häntä odotusaikana hoitaneelle lääkärille, joka suositteli heille raskauden keskeyttämistä l...
MielipideRistin Voitossa on kerrottu paljon Pyhän Hengen toiminnasta, ja se on ollut rohkaisevaa. Minäkin haluan kertoa omasta kokemuksestani.

Olin kauan sitten Turussa juhannusjuhlilla. Siellä sain kok...
MielipideOlen lukenut kiitollisin mielin saamaani palautetta Ristin Voiton artikkelisarjasta (RV 16–18/2016), jossa käsittelin Suomen helluntaiherätyksen jäsenmäärän kehitystä. Kiitos kaikille, jotka ovat anta...
MielipideHelluntaiseurakuntien seuraavilla Syyspäivillä käsittelyyn tuleva aihe naisen asemasta ja palvelutehtävistä seurakunnassa on herättänyt paljon keskustelua ja mielipidekirjoituksia myös Ristin Voittoon...
MielipideOnko helluntaiseurakunnilla virallista kantaa siihen, voiko avopari olla seurakunnan jäsen, jolle moitteen sijaan annetaankin siunaus? Entä sallitaanko jatkuva juopottelu, ilman, että siitä annetaan e...
MielipideTunnen suurta velvollisuutta kirjoittaa aiheesta, joka on vaivannut minua jo viime vuoden ajan. Tätä aihetta sivuttiinkin jo Ristin Voiton teemanumerossa (RV 21).

Seurakunta on minulle rakas ja...
KolumniAvasin ystävämme kodissa sanomalehden. Kyseisen aamun uutistarjonnasta mielenkiintoni herätti kolme erilaista mutta myös yhtäläisyyksiä sisältävää juttua.

Ensimmäinen teksti käsitteli vanhemmuu...
ArtikkelitParantumisihmeet todistavat Jeesuksesta ja osoittavat Jumalan myötätuntoa kärsiviä kohtaan.
MuutPäivi Rinne: Nauru pidentää isää – Tuokiokuvia Seppo Rajamäen elämästä. Aikamedia 2016, 224 sivua.

Kirja tuntuu tuhdilta ja mukavalta kädessä. Kannen kuvassa on kirjan nimen mittainen mies kuva...
MuistolleIltayön tunteina 25.5.2016 taivaan sotajoukot olivat jo jyristelemässä vaunuineen ja tulomatkalla, kun väsynyt matkaaja, saarnaaja Arthur Kukkula henkäisi viimeisen henkäyksensä. Tämä tapahtui kello 2...
UutisetVoimanostaja Sami Nieminen tavoittelee maailmanmestaruutta juhannuspäivänä. Yli vuoden työ huipentuu yhdeksään suoritukseen.
PääkirjoitusHarveneva joukko suomalaisia taitaa muistaa, että vaikka juhannus on alun perin pakanallinen juhla, se on saanut nimensä Johannes Kastajasta. Keskikesän valon juhlaa vietetään kristillisissä kirkoissa...
UutisetIson Kirjan Fifteen-leiriläiset opiskelivat uskonasioita siellä, missä Jeesus maan päällä ollessaan kulki.
MuutMerja Saarni (toim.): Orjuus tänään – Näkökulmia ihmiskauppaan. Aikamedia, 2016. Sid. 160 sivua.

Merja Saarni on toimittamallaan teoksella lähtenyt purjehtimaan vähäisesti kolutuille väylille...
MuutPiritta Poutala: Särjetyn korjaat. Prisma, 2015.

Digipack vihkoineen näyttäytyy harmonisena ja tyylikkäänä, myös varsin naisellisena: solistin kuvia on riittävästi. Levy siis jatkaa laulajakesk...
UutisetKonferenssin historiikin kirjoittaja Tapio Sopanen painottaa, että ulkoisia puitteita tärkeämpää on edelleen tapahtuman hengellinen sisältö.
MuutElina Rautio: Minun paikkani. Tarinoita kutsumuksesta ja sen löytämisestä. Päivä Oy, 2016. Sid. 203 sivua.

Elina Rautio kuvaa kirjassaan Minun paikkani jokaisen kristityn elämään kuuluvaa kutsu...
”Leirien merkitys vammaiselle nuorelle suuri”
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!