Perjantai 3. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Arvo, Egil, Ejvind, Öjvind
Julkaistu 17.11.2016 07:00

Alle puolet amerikkalaisuskovista lukee Raamattua

Kristillisen tutkimuskeskus Barna Groupin mukaan Yhdysvaltain tunnustavista kristityistä vain 37 prosenttia lukee Raamattua säännöllisesti. Ahkeran raamatunlukijan arkkityyppi on afroamerikkalainen yli 40-vuotias naishenkilö.

The American Bible Societyn tilaama laaja tutkimus selvitti vuosina 2011–2016 yli 14 000 aikuisen ja nuoren raamatunlukua ja Raamattuun liittyviä uskomuksia.

Yleisesti amerikkalaiset pitävät Raamattua pyhänä kirjana. Noin puolet aikuisväestöstä uskoo, että päättäjät olisivat kohteliaampia ja tehokkaampia, jos nämä lukisivat Raamattua säännöllisesti. Kuitenkin alle puolet vastaajista ajattelee, että Raamattu sisältää kaiken tarkoitukselliseen elämään tarvittavan.

Kuudesosalle kansasta Raamattu, Koraani ja Mormonien kirja ovat samojen hengellisten totuuksien erilaisia ilmentymiä.

Eteläosa erottuu

Jumalan sanaa lukevia ja sen opetuksia tarkkoina pitäviä ”raamattumielisiä” asuu eniten Yhdysvaltain eteläosissa. Tennesseen Chattanoogassa heitä on eniten, 52 prosenttia väestöstä. Vähiten raamattumielisiä löytyy maan koillis- ja länsiosien suurkaupungeista.

Harvimmin Raamatun avaavat alle 40-vuotiaat. Heidän ikäluokassaan vallitsee yhteiskunnallisesti uskoa vastustava skeptisyyden ilmapiiri, jossa Raamattu on satukirja tai jopa vaarallinen teos.

Tutkimukseen vastanneista 62 prosenttia ilmaisee halunsa lisätä raamatunlukua mutta kokee sen haastavana. Tätä korostavat etenkin alle 40-vuotiaat. Heidän kynnystään Sanan pariin näyttää madaltavan se, kun he näkevät Raamatun vaikuttavan myönteisesti toisten elämässä.

Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!