Tiistai 19. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Jooseppi, Juuso, Joosef, Josefiina
Julkaistu 24.3.2016 00:00

Alfa-kurssit uudistivat seurakunnan

Kristinuskon perusteisiin tutustuttava Alfa-kurssikonsepti on uudistanut ruotsalaisen Kummelbyn luterilaisen seurakunnan perinpohjaisesti, kertoo Dagen-lehti.

Sunnuntain jumalanpalvelusten yhteenlaskettu osallistujamäärä on nelinkertaistunut noin 150:een sen jälkeen, kun Englannissa kehitetyt Alfa-kurssit aloitettiin seurakunnassa kaksikymmentä vuotta sitten. Samoin vapaaehtoisten lukumäärä on kasvanut merkittävästi. Käytännössä kaikki seurakunta-aktiivit ovat käyneet Alfan.

– Me olemme oivaltaneet, että kirkko on parempi kuin me ajattelimme, että Jumala on parempi kuin me ajattelimme, ja että Jeesus on parempi kuin me ajattelimme, pappi William Grönroos toteaa lehdessä.

Alfa-kurssin käytännöt näkyvät jopa jumalanpalvelusten rakenteessa: saarnan lomassa  päivän tekstiä saatetaan pohtia hetki pienryhmissä.

Ruotsin kirkkoon kuuluva yhteisö oli ensimmäisiä ruotsalaisseurakuntia, joissa  Alfa-kurssitoiminta aloitettiin vuonna 1995. Sollentunassa Tukholman pohjoispuolella sijaitseva seurakunta on toiminut myös keskuspaikkana, joka hallinnoinut kurssimateriaalin toimituksia muualle maahan.

Kaikkiaan Alfa-kurssin on Ruotsissa käynyt jo yli satatuhatta ihmistä.

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!