Lauantai 4. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Ukko, Odin
Julkaistu 24.3.2016 00:00

Alfa-kurssit uudistivat seurakunnan

Kristinuskon perusteisiin tutustuttava Alfa-kurssikonsepti on uudistanut ruotsalaisen Kummelbyn luterilaisen seurakunnan perinpohjaisesti, kertoo Dagen-lehti.

Sunnuntain jumalanpalvelusten yhteenlaskettu osallistujamäärä on nelinkertaistunut noin 150:een sen jälkeen, kun Englannissa kehitetyt Alfa-kurssit aloitettiin seurakunnassa kaksikymmentä vuotta sitten. Samoin vapaaehtoisten lukumäärä on kasvanut merkittävästi. Käytännössä kaikki seurakunta-aktiivit ovat käyneet Alfan.

– Me olemme oivaltaneet, että kirkko on parempi kuin me ajattelimme, että Jumala on parempi kuin me ajattelimme, ja että Jeesus on parempi kuin me ajattelimme, pappi William Grönroos toteaa lehdessä.

Alfa-kurssin käytännöt näkyvät jopa jumalanpalvelusten rakenteessa: saarnan lomassa  päivän tekstiä saatetaan pohtia hetki pienryhmissä.

Ruotsin kirkkoon kuuluva yhteisö oli ensimmäisiä ruotsalaisseurakuntia, joissa  Alfa-kurssitoiminta aloitettiin vuonna 1995. Sollentunassa Tukholman pohjoispuolella sijaitseva seurakunta on toiminut myös keskuspaikkana, joka hallinnoinut kurssimateriaalin toimituksia muualle maahan.

Kaikkiaan Alfa-kurssin on Ruotsissa käynyt jo yli satatuhatta ihmistä.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!