Tiistai 14. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Aliisa, Alice
Julkaistu 21.4.2017 12:17

Aikamatkalla pääsiäisen tapahtumiin

Rauman Avainseurakunnassa pääsiäisnäytelmän näki tänä vuonna noin 900 oppilasta ja heidän opettajansa.Bussilasteittain koululaisia saapui pääsiäisviikolla Rauman Ankkuriseurakuntaan katsomaan Pääsiäisen sanoma -esitystä. Ääniefektit, valot, Lähi-idän antiikkinen puvustus ja vaihtuvat kulissit tempasivat katsojat mukaan pääsiäisen aikamatkalle Jeesuksen ja hänen opetuslastensa seurassa.

Ensimmäisen kerran pääsiäisnäytelmä esitettiin Rauman helluntaiseurakunnassa vuonna 2008. Joka vuosi koululaisnäytöksiin on saapunut noin tuhat oppilasta opettajineen. Tänä vuonna näytelmän näki pääsiäisviikon aamunäytöksissä yhteensä noin 900 oppilasta sekä heidän opettajansa. Mukana oli 25 näyttelijää ja tukijoukkoja eri seurakunnista.

Pääsiäispyhinä järjestettiin myös yleisöesityksiä, ja monet oppilaat toivat niihin koko perheensä. Seurakunnan edustajat saivat hyvää palautetta näytelmästä. Sitä kuvattiin vaikuttavaksi, koskettavaksi ja puhuttelevaksi.

Raumalainen Erkki Ahonen työsti pääsiäisnäytelmän seurakunnassa esitettäväksi vuonna 2007. Sen vuorosanat ovat pääosin suoraan Raamatusta.

– Näytelmä on tehty sitä varten, että tämän päivän lapset, nuoret ja myös aikuiset tietäisivät pääsiäisen perimmäisen merkityksen, Ahonen sanoo.


Maarit Roth

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!