Keskiviikko 21. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Hilma, Hilma
Julkaistu 21.4.2017 12:17

Aikamatkalla pääsiäisen tapahtumiin

Rauman Avainseurakunnassa pääsiäisnäytelmän näki tänä vuonna noin 900 oppilasta ja heidän opettajansa.Bussilasteittain koululaisia saapui pääsiäisviikolla Rauman Ankkuriseurakuntaan katsomaan Pääsiäisen sanoma -esitystä. Ääniefektit, valot, Lähi-idän antiikkinen puvustus ja vaihtuvat kulissit tempasivat katsojat mukaan pääsiäisen aikamatkalle Jeesuksen ja hänen opetuslastensa seurassa.

Ensimmäisen kerran pääsiäisnäytelmä esitettiin Rauman helluntaiseurakunnassa vuonna 2008. Joka vuosi koululaisnäytöksiin on saapunut noin tuhat oppilasta opettajineen. Tänä vuonna näytelmän näki pääsiäisviikon aamunäytöksissä yhteensä noin 900 oppilasta sekä heidän opettajansa. Mukana oli 25 näyttelijää ja tukijoukkoja eri seurakunnista.

Pääsiäispyhinä järjestettiin myös yleisöesityksiä, ja monet oppilaat toivat niihin koko perheensä. Seurakunnan edustajat saivat hyvää palautetta näytelmästä. Sitä kuvattiin vaikuttavaksi, koskettavaksi ja puhuttelevaksi.

Raumalainen Erkki Ahonen työsti pääsiäisnäytelmän seurakunnassa esitettäväksi vuonna 2007. Sen vuorosanat ovat pääosin suoraan Raamatusta.

– Näytelmä on tehty sitä varten, että tämän päivän lapset, nuoret ja myös aikuiset tietäisivät pääsiäisen perimmäisen merkityksen, Ahonen sanoo.


Maarit Roth

Jaa
Paluu evankeliointiin
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!