Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 19.5.2016 06:28

Äijät koolla Kainuussa

Jukka-Pekka Hakkarainen, Keijo Hakkarainen ja Teuvo Hynynen muodostivat äijäpäivän musiikkitiimin. Kuva: Anssi HukkanenKajaanin helluntaiseurakunnassa järjestettiin lauantaina 7.5. miestenpäivä teemalla ”Mitä äijä?”. Pastori Veijo Grönholm ja vanhimmistoveli Heikki Penttinen Sotkamon helluntaiseurakunnasta olivat saapuneet mukanaan sytykkeitä miesten pohdintoihin.

Anssi Hukkanen siteerasi avaussanoissaan Jukka Leppilammen kappaletta Kolme puuta ja rohkaisi miehiä unelmoimaan suurista asioista Jumalan suunnitelmissa. Heikki Penttinen alusti miehen voimavaroista. Hän käsitteli ihmissuhteiden merkitystä ja raamatullista ohjetta pitää niistä huolta.

– Kun mies keskittyy täyttämään vaimonsa viisi tärkeintä perustarvetta, hän saavuttaa helpommin myös omien tarpeidensa täyttymisen, Penttinen opasti.

Veijo Grönholmin aiheena oli ”Mies heikkona ja vahvana”. Puhuja muistutti, että Raamatun ihmiset ovat rosoisia ja ihmiskuva rehellinen. Se antaa nykymiehillekin tarttumapintaa elämään. Grönholmin alustuksen helmeksi muodostui hieno tiivistys heikkouden ja vahvuuden tasapainosta.

– Tämä oli tärkeä ja tarpeellinen päivä. Lisäksi kohtasin täällä myös vanhan ystäväni, iloitsi Hyrynsalmelta tapahtumaan tullut Martti Iija.

– Päätin mennä vielä jatkamaan keskusteluja hänen luokseen.


Anssi Hukkanen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!