Torstai 9. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Elias, Eelis, Eljas, Elias, Elis, Eliel
Julkaistu 19.5.2016 06:28

Äijät koolla Kainuussa

Jukka-Pekka Hakkarainen, Keijo Hakkarainen ja Teuvo Hynynen muodostivat äijäpäivän musiikkitiimin. Kuva: Anssi HukkanenKajaanin helluntaiseurakunnassa järjestettiin lauantaina 7.5. miestenpäivä teemalla ”Mitä äijä?”. Pastori Veijo Grönholm ja vanhimmistoveli Heikki Penttinen Sotkamon helluntaiseurakunnasta olivat saapuneet mukanaan sytykkeitä miesten pohdintoihin.

Anssi Hukkanen siteerasi avaussanoissaan Jukka Leppilammen kappaletta Kolme puuta ja rohkaisi miehiä unelmoimaan suurista asioista Jumalan suunnitelmissa. Heikki Penttinen alusti miehen voimavaroista. Hän käsitteli ihmissuhteiden merkitystä ja raamatullista ohjetta pitää niistä huolta.

– Kun mies keskittyy täyttämään vaimonsa viisi tärkeintä perustarvetta, hän saavuttaa helpommin myös omien tarpeidensa täyttymisen, Penttinen opasti.

Veijo Grönholmin aiheena oli ”Mies heikkona ja vahvana”. Puhuja muistutti, että Raamatun ihmiset ovat rosoisia ja ihmiskuva rehellinen. Se antaa nykymiehillekin tarttumapintaa elämään. Grönholmin alustuksen helmeksi muodostui hieno tiivistys heikkouden ja vahvuuden tasapainosta.

– Tämä oli tärkeä ja tarpeellinen päivä. Lisäksi kohtasin täällä myös vanhan ystäväni, iloitsi Hyrynsalmelta tapahtumaan tullut Martti Iija.

– Päätin mennä vielä jatkamaan keskusteluja hänen luokseen.


Anssi Hukkanen

Jaa
Eväät elämään -lipaskeräys siirtyy syksyyn – somessa kampanja näkyy jo keväällä
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!