Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 25.8.2016 00:00

Ähtärin torilla lettuja ja evankeliumia

Torstai on Ähtärissä toripäivä. Tutut kauppiaat saapuvat jo aamuvaraisella pitkienkin matkojen takaa pystyttämään myyntikojuja varaamilleen paikoille. Välillä uusiakin kauppiaita ilmaantuu torielämää vilkastuttamaan.

Paras vilkastuttaja on kesä, joka saa ihmiset liikkeelle. Tästä Ähtärin helluntaiseurakuntaan kuuluva Pekka Keinänen sai ajatuksen: miksei seurakuntakin voisi lähteä liikkeelle?

– Lettuja oli paistettu ja evankeliumia pidetty esillä aiemminkin, etenkin kesämarkkinoilla. Se, että tultaisiin joka torstai torille, oli uutta.

Nyt seurakunnalla on takanaan kolmas kesä torilla. Kahvia tai mehua saa ostaa palan painikkeeksi, ja myynnin tuotto menee lähetystyön hyväksi. Syvällisiäkin keskusteluja syntyy makoisten lettujen äärellä. Matkaevääksi saa ottaa hengellistä luettavaa.

– Meitä kaivataan torille. Ilmapiiri on kuulemma erilainen, kun me olemme siellä. Aloittaessamme moni kyseli, milloin tulemme uudestaan, Keinänen kertoo.

Hyvän palautteen innostamana letunpaistoa ja evankeliointia on tarkoitus jatkaa tulevinakin kesinä niin kauan kuin voimia riittää. Ehkäpä kynnystä seurakuntaan saadaan näin hiottua vähän matalammaksi.


Terttu Paananen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!