Torstai 2. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Pellervo, Vidar
Julkaistu 25.8.2016 00:00

Ähtärin torilla lettuja ja evankeliumia

Torstai on Ähtärissä toripäivä. Tutut kauppiaat saapuvat jo aamuvaraisella pitkienkin matkojen takaa pystyttämään myyntikojuja varaamilleen paikoille. Välillä uusiakin kauppiaita ilmaantuu torielämää vilkastuttamaan.

Paras vilkastuttaja on kesä, joka saa ihmiset liikkeelle. Tästä Ähtärin helluntaiseurakuntaan kuuluva Pekka Keinänen sai ajatuksen: miksei seurakuntakin voisi lähteä liikkeelle?

– Lettuja oli paistettu ja evankeliumia pidetty esillä aiemminkin, etenkin kesämarkkinoilla. Se, että tultaisiin joka torstai torille, oli uutta.

Nyt seurakunnalla on takanaan kolmas kesä torilla. Kahvia tai mehua saa ostaa palan painikkeeksi, ja myynnin tuotto menee lähetystyön hyväksi. Syvällisiäkin keskusteluja syntyy makoisten lettujen äärellä. Matkaevääksi saa ottaa hengellistä luettavaa.

– Meitä kaivataan torille. Ilmapiiri on kuulemma erilainen, kun me olemme siellä. Aloittaessamme moni kyseli, milloin tulemme uudestaan, Keinänen kertoo.

Hyvän palautteen innostamana letunpaistoa ja evankeliointia on tarkoitus jatkaa tulevinakin kesinä niin kauan kuin voimia riittää. Ehkäpä kynnystä seurakuntaan saadaan näin hiottua vähän matalammaksi.


Terttu Paananen

Jaa
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!