Lauantai 16. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Ilmari, Ilmo
Julkaistu 5.1.2017 00:00

Äärimmäisestä Israel-kritiikistä tulee antisemitismiä Britanniassa

Britannian hallitus on ottamassa käyttöön uutta antisemitismin määritelmää, jossa antisemitismiksi määritellään muun muassa äärimmäinen Israel-kritiikki. Pääministeri  Theresa Mayn mukaan tarkoituksena on tehostaa kamppailua juutalaisiin kohdistuvia viharikoksia vastaan.

Britannia on ensimmäisiä maita, jossa otetaan käyttöön saksalaistaustaisen International Holocaust Remembrance Alliance -järjestön laatima määritelmä antisemitismistä.

Juutalaisiin sekä heidän omaisuuteensa ja instituutioihinsa kohdistuvien retoristen ja fyysisten hyökkäysten lisäksi antisemitismiksi voidaan määritelmän mukaan laskea myös sellainen äärimmäinen Israel-kritiikki, jossa Israel käsitetään juutalaisena kollektiivina, tai jossa Israelin olemassaoloa pidetään itsessään rasistisena. Samoin antisemitismiä on esimerkiksi väittää, että juutalaiset ovat uskollisempia Israelille kuin omalle kotimaalleen.

Sellainen Israeliin kohdistuva kritiikki, jota voidaan esittää mitä tahansa maata kohtaan, ei  kuitenkaan ole antisemitististä.

Asiasta uutisoi The Guardian. Lehden mukaan uusi määritelmä on käytössä maan poliisivoimilla jo nyt.

Myös Britannian sisäministeri Amber Rudd on ollut huolissaan maan juutalaisten koulujen, synagogien ja muiden juutalaisen yhteisön tilojen turvallisuudesta.

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!