Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 10.11.2015 16:13

SLK haki uutta vaihdetta konferenssissa

Monet seurakunnat lannistuvat liian aikaisin, läpimurron jo kolkutellessa ovella, Christian A. Schwarz (toinen vas.) sparrasi seurakuntia matkalla muutokseen. Kuva: Kai Loikkanen

Seinäjoella viime viikon alkupäivinä järjestetyssä NYT!-konferenssissa innostettiin seurakuntia kehittymään määrätietoisesti. Avaintekijä kehityksessä on johtajien kasvava tietoisuus omista vahvuuksista ja heikkouksista. Pääpuhuja, kansainvälisen SLK-yhteisön nokkamies Christian A. Schwarz jätti suomalaisseurakunnille haasteen.

 

– Ydinasia on sinnikkyys. Läpimurtoja ei voi saavuttaa ilman sitkeyttä.

 

– Monet seurakunnat lannistuvat liian aikaisin, läpimurron jo kolkutellessa ovella, Schwarz sanoi.

 

SLK:n ajattelussa terveessä seurakunnassa on kahdeksan laatutekijää. Näitä ovat muun muassa innostava jumalanpalvelus, toimivat rakenteet, tarveperusteinen evankeliointi ja lahjoihin perustuva palvelutehtävä. Moni suomalainen uskoo, että meillä erityisesti on joitain muista länsimaista poikkeavia erityisominaisuuksia, hyvässä ja pahassa.

 

– Minusta ei ole olemassa mitään erityisiä ”suomalaisia” heikkouksia tai vahvuuksia. Tietysti kaikilla tunnustuskunnilla ja paikallisseurakunnilla on omansa, Schwarz pohti.

 

– Tärkeää olisi joka tapauksessa keskittyä hyvien puolien vaalimiseen ja heikkouksien kehittämiseen, nimenomaan paikallistasolla.

 

Nettitesti auttaa tunnistamisessa

 

SLK:n tuoreimpia avauksia Suomessa on osallistuminen NYT!-prosessiin, jonka tavoitteena on valmentaa eri puolilla maailmaa 50 000 valmentajaa, jotka kykenevät voimaannuttamaan toisia kristittyjä. Konferenssi oli osa tätä prosessia. Tätä ennen syksyn aikana valmennettiin eri seurakuntien ja kirkkojen SLK-toimijoita yksilöllisesti.

 

– Julkaisimme kirjan Aivan itsestään -polku ja nettitestin, joka auttaa tunnistamaan testattavan henkilökohtaiset vahvuudet ja niiden vastapuolella olevat heikkoudet, SLK Suomen toiminnanjohtaja, pastori Kari Pölönen kertoo.

 

SLK-tutkimuksia, joissa seurakuntien kyseisen hetken tilaa kartoitetaan, on viime aikoina tehty harvakseltaan.

 

– Toivon, että tutkimuksia olisi tehty enemmän. Toisaalta iloitsen siitä, että viime viikkoina muutama vuosia SLK-prosessissa ollut seurakunta on jälleen tehnyt tutkimuksen. Myös pari aivan uutta seurakuntaa on tilannut SLK-tutkimuksen.

 

– Se voi olla alku määrätietoiselle työlle Jumalan viljelysmaan kasvuvoiman edistämisessä, Pölönen muotoilee.

 

Anssi Tiittanen

 

Lue koko juttuJaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!