Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 26.6.2016 07:19

Kunnioitus tärkeää sukupolvien suhteessa

Ison Kirjan Areenalla järjestetyssä paneelissa keskusteltiin lauantai-iltana nuorten roolista seurakunnissa ja herätysliikkeessä. Areenan tila oli täynnä kiinnostuneita kuulijoita ja lämpötila nousi lähes saunalukemiin.

 

Teologian tohtori Matti Kankaanniemi (oik.) pohti ajattelutavan muutosta helluntailiikkeessä ja huomautti, että vanhalla sukupolvelle Jeesus oli koko ajan tulossa takaisin viimeistään kolmen vuoden sisällä, ja siksi sukupolviperspektiiviä ja vastuun siirtämistä nuorille ei oikeastaan tarvinnut ajatella. Nyt nuorisopastorit kohtaavat kuitenkin kulttuurin muutoksen ja vastuun siirtämisen haasteen.

 

– Uusi nuorisotyöntekijä saattaa suhtautua ymmärtämättömällä asenteella seurakuntaan ja siihen arvokkaaseen työhön, jota edellinen sukupolvi on siellä tehnyt. Sen vuoksi kunnioitus on tärkeää, Kontulan Metrokappelin nuorisotyöntekijä Roni Lempiäinen (toinen vas.) sanoi.

 

Panelistit keskustelivat myös siitä, ovatko nuoret irtaantumasta seurakunnasta laadullisten tekijöiden vuoksi. Tällaista ilmiötä panelistit eivät juuri nähneet. Jessica Mäensivun (keskellä) mukaan nuorten tulisikin katsoa itseään peliin, eikä vain odottaa, että seurakunnan tulee koko ajan viihdyttää heitä.

 

 

Leevi Launonen

 Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!