Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 2.3.2017 00:00

Keski-Suomessa vaalitaan yhteistä lähetysnäkyä    

Lähetystapahtuma järjestettiin Kotikulmassa, entisessä baaritilassa, joka toimii nykyisin Laukaan helluntaiseurakunnan kokoontumispaikkana. Kuva: Vesa Halonen

– Olipa hyvä ja antoisa päivä. Myös nuoret tulivat eri puolilta Keski-Suomea syttymään lähetystyöstä. Näin kommentoi Laukassa 18.2. järjestettyä Keski-Suomen lähetyspäivää Teemu Turunen, yksi maakunnallisen tapahtuman nuorista osanottajista. Varsinkin nuorten määrä iltatilaisuudessa oli hänelle myönteinen yllätys.

 

Keski-Suomen helluntaiseurakuntien koko perheen lähetyspäivä järjestettiin Kotikulma-nimellä toimivan Laukaan helluntaiseurakunnan tiloissa. Tapahtuman isäntänä oli paikallisen seurakunnan pastori Tommi Pesonen.


Monet päivän osallistujista vierailivat keväällä 2015 käyttöön otetuissa Kotikulman tiloissa nyt ensimmäistä kertaa. 

 

Kokonaiskuva lähettien tilanteesta

Keski-Suomen helluntaiseurakunnat kannattavat kaikkiaan noin kolmeakymmentä lähettiä eri puolilla maailmaa. Maakunnallisessa tapahtumassa kirkastettiin yhteistä lähetysnäkyä jakamalla tietoa lähettien tilanteesta ja rukoilemalla heidän asioidensa puolesta.

 

 

Maakunnallisen lähetystoimikunnan puheenjohtaja, Toivakan helluntaiseurakunnan pastori Miika Huotari, välitti lähettien ajankohtaisia kuulumisia, ja päivän osallistujat saivat nähdä heiltä myös videotervehdyksiä.

 

Puhujavieraaksi lähetyspäivään oli saatu Fidan seurakuntayhteyksistä vastaava Juha Lehtonen.

 

 

Nuoret kokoontuivat vielä illalla omaan lähetysaiheiseen teematilaisuutensa.

 

Lähetyksen monet muodot

Viitasaarelainen yrittäjä Hannu Suni esitteli lähetysväelle Fidan Bisnestiimin toimintaa ja Business As Mission -työtä.

 

– Kristityistä yrittäjistä koostuva bisnestiimi mahdollistaa evankeliumin julistustyön siellä, missä sitä ei vielä ole. Avustamme paikallisia pioneerievankelistoja, jotta he voivat aloittaa työtä kylissä ja kaupungeissa, joissa ei ole vielä seurakuntaa. Esimerkiksi Indonesiassa työn tuloksena on syntynyt jo noin 1 300 seurakuntaa, Suni iloitsi.

 

Jyväskyläläinen Karoliina Jylhä kertoi kokemuksia aktiotyöstä ja innosti kaikenikäisiä lähtemään mukaan 1–4 viikon aktiomatkoille.

 

– Sellaisiin maihin, joissa muuten on vaikea toimia, voi mennä aktiotiimillä auttamaan, Jylhä kannusti esitellessään vuoden 2017 aktiomahdollisuuksia. 

 

 

Hänen mukaansa Jyväskylässä on periaatteena tukea aktiotoiminnalla seurakunnan omien lähettien perustyötä ja jaksamista. Aktioiden lisäksi lähetyspäivässä oli esillä myös tänä vuonna järjestettävät Kairos-kurssit, Tellus-konferenssi ja Eväät elämään -keräys.

 

”Uutta intoa ja ymmärrystä”

Keski-Suomessa toimii aktiivinen lähetystoimikunta, jonka johdolla maakunnallisia lähetyspäiviä on järjestetty jo noin kaksitoista vuotta.

 

– On harvinaista, että teillä on tällainen yhteinen lähetystapahtuma. Se kertoo siitä, että olette tehneet täällä asioita oikein, Juha Lehtonen kiitteli järjestäjiä.

 

 

Vajaat neljä vuotta uskossa ollut jyväskyläläinen Anna Huotari oli mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa.

 

– Antoisimpana jäi mieleeni workshop, jossa kokoonnuttiin pohtimaan oman seurakunnan resursseja ja alueen tarpeita, Huotari kommentoi.

 

– Myös Juha Lehtosen puhekokonaisuus oli mielenkiintoinen. Tilastollinen tieto maailman ja lähetystyön tilasta herätti uutta intoa ja ymmärrystä lähetystyön roolista ja tärkeydestä.


Leevi Launonen

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!