Tiistai 2. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Venla, Vendla
Julkaistu 24.6.2016 13:34

"Ihmiskaupan kitkeminen lähtee omista arvoista"

Merja Saarni, Sari Essayah, Markku Luoma ja Anne Sorila painottivat, että jokainen voi vaikuttaa nykajan orjuuteen. Kuva: Ruut Ahonen

Suomessa on vallinnut pitkään lintukotoajattelu ihmiskaupasta, vaikka jopa 80 prosenttia maailman naisista ja lapsista joutuu hyväksikäytön kohteeksi ja ilmiö elää – usein peiteltynä – Suomessakin

 

– Tapaukset tulevat esiin muiden asioiden, kuten ulkomaalaisvalvonnan tai elinkeinovalvonnan, yhteydessä, eläkkeellä oleva poliisipäällikkö Markku Luoma kommentoi konferenssin Orjuus tänään -paneelissa lauantaina.

 

Lähetystyöntekijät Anne Sorila ja uutuusteoksen aiheesta koonnut Merja Saarni herättelivät paneelissa uskovia "hyvän olon kristillisyydestä" oikeudenmukaisiin toimiin ja tarkistamaan omia arvojaan: olenko minä nettipornon katsoja vai henkilö, joka tarttuu rohkeasti tähän epäkohtaan.

 

Kansanedustaja Sari Essayah sanoi, että seksin ostokielto olisi paras tapa edetä ihmiskaupan kitkemiseksi Suomessa. Hän muistutti, että Brittiläisessä imperiumissakin orjuus lakkautettiin yhden kristityn sinnikkään elämäntyön tuloksena.

 

Essayah totesi, että juuri avatun aloitteen seksinoston kieltämiseksi voi allekirjoittaa paitsi netissä myös Juhannuskonferenssin Missioteltassa.

 

 

Ruut Ahonen

 Jaa
Fida aloittaa työn Jemenissä – humanitaarisen kriisin lisäksi maata uhkaa nyt myös korona
Aikamedian lehdet
Suuri gospelkonsertti verkossa perjantaina koulujen päättymisen kunniaksi
Avainmedian esirukoussivusto uudistui
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!