Perjantai 20. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Varpu, Vaula, Erna
Julkaistu 24.6.2016 13:34

"Ihmiskaupan kitkeminen lähtee omista arvoista"

Merja Saarni, Sari Essayah, Markku Luoma ja Anne Sorila painottivat, että jokainen voi vaikuttaa nykajan orjuuteen. Kuva: Ruut Ahonen

Suomessa on vallinnut pitkään lintukotoajattelu ihmiskaupasta, vaikka jopa 80 prosenttia maailman naisista ja lapsista joutuu hyväksikäytön kohteeksi ja ilmiö elää – usein peiteltynä – Suomessakin

 

– Tapaukset tulevat esiin muiden asioiden, kuten ulkomaalaisvalvonnan tai elinkeinovalvonnan, yhteydessä, eläkkeellä oleva poliisipäällikkö Markku Luoma kommentoi konferenssin Orjuus tänään -paneelissa lauantaina.

 

Lähetystyöntekijät Anne Sorila ja uutuusteoksen aiheesta koonnut Merja Saarni herättelivät paneelissa uskovia "hyvän olon kristillisyydestä" oikeudenmukaisiin toimiin ja tarkistamaan omia arvojaan: olenko minä nettipornon katsoja vai henkilö, joka tarttuu rohkeasti tähän epäkohtaan.

 

Kansanedustaja Sari Essayah sanoi, että seksin ostokielto olisi paras tapa edetä ihmiskaupan kitkemiseksi Suomessa. Hän muistutti, että Brittiläisessä imperiumissakin orjuus lakkautettiin yhden kristityn sinnikkään elämäntyön tuloksena.

 

Essayah totesi, että juuri avatun aloitteen seksinoston kieltämiseksi voi allekirjoittaa paitsi netissä myös Juhannuskonferenssin Missioteltassa.

 

 

Ruut Ahonen

 Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!