Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 28.2.2017 00:00

Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta

Ida Elina kiertää kouluja, kertoo soittimista ja eri musiikkityyleistä ja innostaa myös lapsia mukaan laulamaan kanssaan. Kuva: Jari Hakola

Mediassa hehkutettu, arvostetuilla alan palkinnoilla palkittu ja YouTube-palvelun kautta maailmanmaineeseen noussut pop-kantelisti pitää vuosittain kolmisensataa konserttia, joista suunnilleen neljännes on koululaisille suunnattuja. Kokeneen esiintyjän ja musiikin ammattilaisen ei välttämättä arvaisi puhuvan lapsille omista peloistaan, mutta niin Päivi Kujanen eli musiikkipiireissä paremmin Ida Elinana tunnettu laulaja-lauluntekijä tekee.

 

 

– Kun puhuu elämänrohkeudesta, se on kaikille iso juttu. Sitä Jumalakin haluaa, että olisimme rohkeita. Vaikka kaikkialla ei voikaan kertoa evankeliumia suorin sanoin, evankeliumi on silti sydämen asia, Ida Elina sanoo.

 

Viime syksystä lähtien hän on tehnyt yhteistyötä Suomen suurimman koululaisille konsertteja järjestävän Konserttikeskuksen kanssa.

 

Lapsille esiintyminen vuorovaikutteista

Koulukonsertit ovat hyvin vuorovaikutteisia verrattuna iltakonsertteihin, joissa Ida Elina saa myös tuoda enemmän omaa viestiään esille.

 

– Tykkäisin tehdä koulukonsertteja jopa enemmän mitä tällä hetkellä, sillä lapset ovat mahtava yleisö. Esittelen soittimia ja laulamme myös yhdessä.

 

Nuorempi polvi ei aina tiedä Ida Elinasta etukäteen, mutta monesti koulukonserttien jälkeen YouTuben kävijämääriin tulee piikkejä. Sibelius-Akatemian kasvatin inspiroiva musiikkityyli saavuttaa varmasti lisää suosiota, kun edessä on konsertteja Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Pohjoismaissa.

 

 

Tanja Katajisto

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!