Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 1.10.2015 14:35

Helluntaiherätyksen Syyspäivät alkoivat: ”Jumalallinen rakkaus tekee hengellisen johtajan”

Kuva: freeimages.com

Aamupäivällä alkoivat yhteensä noin 750 osallistujaa eri seurakunnista ja helluntaiherätyksen yhdistyksistä kokoavat Syyspäivät Tampereella. Ne ovat historian ensimmäiset, sillä aiemmin vastaava tapaaminen pidettiin tammikuussa ja tunnettiin Talvipäivien nimellä.

 

Tapahtuman avasi klo 11 Tampereen helluntaiseurakunnan johtaja Usko Katto. Kaupungin tervehdyksen toi apulaispormestari Leena Kostiainen.

 

Syyspäivien ensimmäisen raamattutunnin piti Arto Hämäläinen, joka on muun muassa Euroopan Helluntaiyhteisön Pentecostal European Fellowshipin (PEF) puheenjohtaja sekä lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin emeritustoiminnanjohtaja.

 

Hämäläinen puhui johtajuusrakenteista Raamatussa ja Suomen helluntaiherätyksessä. Hän vetosi herätysliikkeen johtajajoukkoon, jotta ”jälkipolville ei jäisi perinnöksi sekavaa vyyhteä”

 

– Hajanainen, heikko rakenteemme estää tavoitteidemme toteutumisen, Hämäläinen herätteli.

 

Hän totesi, että vaikka paikallisseurakunta on tärkeä yksikkö, seurakuntien yhteistoiminnalla on paljon raamatullisia perusteita esimerkiksi Jeesuksen opetuksessa ja Paavalin kirjeissä. Hämäläinen painotti myös, etteivät rakenteet tarkoita Hengen tukahduttamista.

 

– Vesi pitää kanavoida, jottei joenuoma kuivu.

 

Raittius, rohkeus ja rakkaus olennaista johtajuudessa

 

Torstain toisen raamattutunnin piti Isossa-Britanniassa teologian väitöskirjaa tekevä Samuel Tedder, joka on toiminut helluntailiikkeessä lähetystyöntekijänä ja pastorina.

 

Tedderin aihe oli Pyhä Henki ja johtajuus.

 

– Johtaminen on ihmisten liikuttamista Sanalla ja rukouksella – Pyhän Hengen vaikutuksella. Yksilössä oleva Hengen lahja tarvitsee kukoistaakseen yhteisön, joka tunnustaa sen ja valtuuttaa meitä toimimaan.

 

Tedder kiteytti Pyhän Hengen näkyvän johtajuudessa raittiutena, rohkeutena ja rakkautena.

 

– Kaikki lähtee armon kokemuksesta ja siitä, että tuntee Jumalan evankeliumissa. Jumalallinen rakkaus tekee hengellisen johtajan. Ydin on siinä, että emme luottaisi itseemme vaan olisimme täysin riippuvaisia Pyhästä Hengestä.

 

Tedder päätti raamattutuntinsa nostamalla esiin Joosuan, miehen, ”jossa oli oikea henki ja mieli” ja jonka elämä rakentui Jumalan läsnäolossa.


Anna Lehtinen

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!